Смесители за кухня

Сортирай по:

Покажи по:

Сортирай по:

Покажи по:

Смесители за кухня

СИКО Ви предлага разнообразие от висококачествени смесители за кухня, които да отговорят на всички Ваши предпочитания и изисквания, за да бъде Вашата кухня по-красива и функционална. Висококачествените смесители за кухня впечатляват със своя дизайн и допълват кухненската обстановка с оригиналните си форми.

Смесителите биват два вида според начина на монтиране - стенен смесител за кухня, който се монтира на стената зад мивката и стоящ смесител, който се монтира върху мивката или върху плота.

Най-разпространени в домакинствата по отношение на формата са основно два вида смесители - едноръкохваткови и такива с два крана /класически смесители/. При първия вид температурата и струята на водата се регулира с една дръжка и определено по-удобно е да се работи с тях.

Прочетете повече

Какви са новите функционалности на смесителите ?

В интерес на истината най-новите им функционалности са изцяло насочени към безопасността.

Някои модели имат функция за “студено начало” (ColdStart) - така рискът от изгаряне е сведен до минимум и винаги, когато кранът е по средата и пуснете водата, тя ще бъде студена, а не като при старите смесители - някой е пуснал гореща вода преди Вас, Вие пускате водата след него и - изненада - водата пари и Ви изгаря!

По аналогия на “студеното начало” се въвежда и технологията “студено тяло” (ColdBody), която пък не допуска батерията да се нагрее и така се ограничава риска от опарване. Има “умни” смесители, които Ви позволяват да зададете определена температура, която да не се надвишава.

При избора на смесител за кухнята трябва да съобразите размерът на смесителя, както и размерът на мивката. В идеалният случай чучурът на смесителя трябва да достига центъра на мивката.

За по-малки мивки изберете нисък или средно висок смесител с въртящ се чучур (180 - 260 градуса). Ако имате голяма и дълбока мивка, заложете на висок смесител.

Можете да разгледате и модели смесител с изтеглящ душ (подвижен чучур), който е особено полезен при почистване на самата мивка, тъй като маркучът е достатъчно дълъг, за да достигне всяко кътче на мивката.

Как да изберем подходящ смесител за кухнята ?

Основното, което има значение при избора на смесител, е неговата височина.

Най-често се срещат следните размери смесители за кухня:

 • С нисък чучур - приблизително 20 см. височина
 • Средно висок чучур - около 25 см. височина
 • Висок чучур - 30-40 см. височина

Материалът на смесителя е определящ както за качеството му, така и за цената му.

Смесителите се правят основно от :

 • месинг
 • хром
 • керамика
 • неръждаема стомана

Те също така могат да имат различно покритие, като например от :

 • сребро
 • злато
 • платина и други метали

Най-предпочитаното покритие е от хром, тъй като е сравнително по-издръжлив и слабо податлив към минерални отлагания, но абразивни частици като тел за чинии могат да го надраскат.

Въпреки това е важно да знаете, че хубавите и качествени покрития имат своята цена.

Покритието на някои смесители е от заредени метални атоми, които са свързани химически с повърхността на металната основа - такъв тип покритие се нарича още PVD покритие. Te са най-устойчиви на надрасквания, но някои препарати, например корозивните, могат да ги оцветят леко.

Покритието от неръждаема стомана е по-издръжливо на оцветявания и издраскване от хрома. Бронзът предлага по-старинен вид, а освен това има и PVD вариант.

Бронзовото покритие пасва идеално на по-ретро дизайни и вкусове - ретро смесителите са много нашумели в последно време и са последен писък на модата.

Предлагат се огромен избор от цветове на смесителите, така че ще имате възможност да изберете най-подходящия цвят за Вашата кухня, като се съобразите с цветовете и цялостния й дизайн.

Като ориентир за качество може да Ви служи и самата тежест на батерията - качествените продукти не са от най-леките и в никой случай не са тънкостенни. Не се насочвайте веднага към най-евтиния вариант.

По-добре е да закупите среден клас смесител, който да Ви върши чудесна работа в кухнята и да е с Вас повече години, отколкото след няколко месеца да протече и да се изхаби.

ГАРАНЦИИ

Според модела и марката, дължината на гаранцията на кухненските смесители е различна.

ПРОИЗВОДИТЕЛИ / МАРКИ

В СИКО ще откриете стотици модели смесители за кухня от топ производители като:

 • Vidima / Видима АД
 • Grohe / Грое АГ
 • Roca Bulgaria / Рока България АД
 • Inter Ceramic / Интер Керамик ООД
 • Roca / Рока Испания
 • Ideal Standart / Идеал Стандарт
 • Фат ЕООД
 • Teka / Тека
 • АРМАТУРА/ПОЛША

ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН

Цените на предлаганите от СИКО смесители за кухня се определят от качествата, функциите, модела и производителя им. В СИКО ще откриете кухненски смесители на цени в широк диапазон, започващи от 36 лв. и достигащи +1500 лв.

ДОСТАВКА и ПЛАЩАНЕ

При поръчка онлайн на смесител за кухня от магазина на СИКО, Вие можете да избирате сред следните опции за доставка:

 • Безплатна доставка на избрания от Вас продукт до магазин на СИКО.
 • Безплатна доставка до Ваш адрес за поръчки над 199 лв. за градовете София, Бургас, Пазарджик, Русе, Стара Загора и Велико Търново
 • Доставка до адрес във всяка точка на България. Цената на доставката варира и се уточнява при потвърждаване на поръчката след обаждане от наш служител.

Можете да заплатите стоката онлайн с карта или в брой при доставка след преглед на стоката.

След направена поръчка наш служител ще се свърже с Вас за уточняване на подробностите около доставката - срок за доставка, желано от Вас място за доставка и крайна цена.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Всички продукти, поръчани онлайн от магазина на СИКО могат да бъдат върнати в срок от 30 дни. При възникнали въпроси можете да се свържете с нас на website@siko.bg или на телефон 0700 15 015.