Блог

иконка на rss feed

Топ тенденции в обзавеждането на кухнята за 2022 година

11/04/2022 Блог Тенденции Кухня

 

 

Банята отдавна се превърна в нещо повече от място, където просто взимате душ или пък мятате дрехите си в коша за пране. В съвременните жилища банята все по-често изглежда като уютна стая или пък като луксозно спа у дома.

Гранитогрес или фаянс за кухненското помещение – какво препоръчват експертите?

03/03/2022 Полезно Блог Кухня

Гранитогрес или фаянс за кухненското помещение – какво  препоръчват експертите ?

​​​​​​

Стилната и функционална кухня е съчетание от правилно подбрани материали, а изборът между  гранитогрес и фаянс често изниква при проектирането на нова кухня или ремонт на помещението. 

Гранитогресът се наложи като популярен избор за подови настилки в различни помещения през  последните години, а фаянсът предоставя все повече възможности за изграждане на цялостен облик  или поставяне на акценти. 

Какъв смесител да изберем при баня във винтидж стил?

01/03/2022 Полезно Блог Обзавеждане за баня Смесители и Душове

 

Какъв смесител да изберем при баня във винтидж стил?

Ако ви предстои изграждане на нова баня или ще променяте стила на съществуващата, един от модерните стилове, които може да изберете, е винтидж. Има някои безпогрешни елементи, които ще му придадат подчертано такъв вид.

Винтидж декорът е една от онези тенденции, които никога не изчезват. Може да се върне дори с още повече сила, да е даже още по-модерен, но винаги ще е от желаните декоративни стилове.

Почистване на котлен камък от тоалетна чиния

27/11/2021 Полезно Блог

Котлен камък на тоалетната чиния

У нас водата е много твърда и чество се наблюдава натрупването на котлен камък по тоалетната чиния, а също и по плочките в банята. Как да почистим котлен камък от тоалетната чиния? Има различни методи за почистване на котлен камък и Ви съветваме да пробвате поне няколко от тях, и то по няколко пъти, преди да се откажете. Борбата с котления камък не е лесна и изисква постоянство.

Видове пелетни камини

18/11/2021 Полезно Блог Отопление

Видове камини​​​​​​​Камините на пелети са 2 основни вида - камини, които са за директно отопление и камини, които могат да се свързват към канализирани въздуховоди или към мрежа за централно отопление. Какъв вид камина ще изберете зависи от условията, които имате и които можете да създадете. Има стоящи пелетни камини и пелетни камини за вграждане. Стоящите камини се монтират директно на пода в помещението. Камините за вграждане се отличават с това, че се монтират и вграждат в специални ниши, имат по-голяма горивна камера и много често могат да работят и на дърва, тоест, можете от пелети да минете на дърва и обратното.

Какво е пелетна камина?

04/11/2021 Блог Отопление


Камина на пелети Бърнит

Пелетната камина е отоплителна система, подходяща за ползване в домашни условия. След като бъде инсталирана веднъж, поддръжката и почистването й после са лесни и не са свързани с големи средства. Едно от основните предимства на пелетните камини е процесът на работа. При този вид отоплителни системи е почти изцяло автоматизиран, което Ви спестява време и усилия.

Как се реди ламиниран паркет?

21/10/2021 Под и стени Блог Как се прави Ламинати и Паркети


 Как се реди ламиниран паркет? - Лепене на паркет​​​​​​​

Процесът на монтаж на ламиниран паркет никак не е сложен, но изисква търпение. С правилния подход и упътване, вярваме, че всеки може да се справи! Събрали сме за Вас най-важното, което трябва да знаете, за да можете успешно сами да монтирате ламината.

Как се лепи теракот?

08/09/2021 Под и стени Блог Как се прави Ремонт

Как се лепи теракот?
Лепене на теракот не трябва да звучи сложно, защото не е. В същността си процесът на лепене на подови плочки е еднакъв за всички видове плочки с някои леки различия.

Как се монтира смесител за баня?

02/09/2021 Полезно Блог Как се прави Смесители и Душове

Как да направите монтаж на смесител за баня​​​​​​​Смесители за баня могат да се монтират по различен начин според модела. На пазара има модели със стандартен монтаж и модели с т.нар. EasyFix “лесен монтаж”. Разликата между смесители със стандартен монтаж и такива с EasyFix монтаж е значителна.

Как да изберем душ кабина?

26/08/2021 Полезно Блог Обзавеждане за баня Смесители и Душове


Хидромасажна душ кабина Линда

Вероятно знаете, че душ кабините се предлагат в различни форми: квадратни душ кабини, правоъгълни душ кабини, асиметрични душ кабини, многоъгълни душ кабини и ъглови душ кабини. Формата на Вашата нова душ кабина ще зависи от това в какъв стил е Вашата баня.