Шпакловки


Филтрирай
Варова шпакловка Клима Глете
7%
Онлайн

Варова шпакловка Клима Глете

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.4.0046

19.68лв. / бр. 18.30лв. / бр. без ДДС: 18.30лв. / бр.

Гипсова шпакловка Фино Бело 20 кг
7%
Онлайн

Гипсова шпакловка Фино Бело 20 кг

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.4.0048

26.18лв. / бр. 24.35лв. / бр. без ДДС: 24.35лв. / бр.

Гипсова шпакловка Фино Гранде
7%
Онлайн

Гипсова шпакловка Фино Гранде

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.4.0047

21.31лв. / бр. 19.82лв. / бр. без ДДС: 19.82лв. / бр.

Циментова шпакловка Глема Брилянт бяла 20 кг
7%
Онлайн

Циментова шпакловка Глема Брилянт бяла 20 кг

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.4.0137

30.00лв. / бр. 27.90лв. / бр. без ДДС: 27.90лв. / бр.

Шпакловки

Шпакловката е материал, който се използва за изравняване и изглаждане на повърхности, преди да се боядисват или тапетират. Това е един от най-важните стъпки във всяко строителство или ремонт, за да се постигне гладък, равен и красив финален резултат.

Шпакловката се прилага върху стени, тавани и други повърхности с помощта на шпакла или други инструменти, като се нанася в тънък слой, за да се изравнят неравности, дупки и други дефекти на повърхността.

Видове шпакловки

Шпакловките се различават по своята формула, свойствата и приложението им в строителството.

Ето и някои от най-разпространените видове шпакловки:

 • Гипсова шпакловка - това е най-често използваният вид шпакловка. Гипсовата шпакловка се използва предимно за запълване на дефекти на повърхности от гипсокартон. Тази шпакловка има сходни свойства с гипсокартона, което я прави много подходяща за използване в тези случаи. Гипсовите шпакловки се предлагат в различни формули, като бързосъхнеща, стандартна и водоустойчива.

 • Фина шпакловка - това е вид шпакловка, който се използва за финална обработка на стени и тавани. Фина шпакловката има по-фини частици от грубите шпакловки и това я прави подходяща за постигане на гладка повърхност. Тази шпакловка се нанася в две или три тънки пласта, за да се постигне желаният финален резултат.

 • Полимерна шпакловка - това е вид шпакловка, който е по-издръжлив от другите видове. Полимерните шпакловки са направени от полимерни смоли, които им придават по-голяма издръжливост на натоварване и противодействат на напукване и изкривяване на повърхността. Тази шпакловка се използва за запълване на дефекти на повърхности, които са подложени на голямо натоварване, като например подове и стени в бани и кухни.

 • Шпакловка Кнауф - това е маркова шпакловка, която се отличава с високо качество. Шпакловката Кнауф е изключително издръжлива и устойчива на различни видове външни влияния. Тази шпакловка е предназначена за използване на много различни повърхности, включително гипсокартон, бетон, тухла и други.

Тези са някои от най-разпространените видове шпакловки. Всеки вид има своите уникални свойства, които го правят подходящ за използване в различни ситуации. Важно е да изберете правилната шпакловка за вашия проект, като вземете предвид свойствата на повърхността, която ще обработвате, както и изискванията за финален резултат.

Как да изберем подходящ модел?

За да изберете подходящ модел шпакловка, трябва да имате предвид следните няколко фактора.

Първо, трябва да знаете каква е повърхността, която ще шпакловате. Например, за гипсокартонови повърхности е препоръчително да използвате гипсова шпакловка, защото тя се свързва по-добре с материала. Ако обаче ще обработвате бетон или тухла, може да е по-подходяща полимерна шпакловка.

Второ, трябва да имате предвид размера на зоната, която ще обработвате. Ако обработвате голяма зона, ще ви трябва повече шпакловка, затова е по-икономично да изберете модел, който е на достъпна цена за по-големи количества.

Трето, трябва да имате предвид вида на финалния резултат, който искате да постигнете. Ако желаете да постигнете перфектен гладък финал, може да изберете фина шпакловка, която е специално създадена за това. Ако обаче искате да постигнете текстуриран финален резултат, може да изберете модел, който е по-подходящ за това.

И накрая, може да разгледате онлайн ресурси и да прочетете ревюта и препоръки от други клиенти, които са използвали шпакловки от различни марки и модели. Това ще ви помогне да изберете модел, който е доказал своята ефективност и е подходящ за вашия проект.

Ценови диапазони

Ценовите диапазони на шпакловките са различни в зависимост от вида и производителя. Въпреки това, обикновено цената на един килограм шпакловка варира между 3 и 50 лева.

Защо да се доверим на СИКО?

СИКО е водеща компания в областта на продажбата на строителни материали и инструменти в България.

Ето няколко причини защо да се доверите на СИКО:

 • Голямо разнообразие от продукти - СИКО предлага голям избор от продукти от водещи марки на пазара, като Knauf, Baumit и много други. Можете да намерите всичко необходимо за вашия проект на едно място.

 • Качество - СИКО продава само висококачествени продукти от проверени производители. Всички материали и инструменти, които предлагаме, са отлично качество и са гарантирани от производителите.

 • Професионален екип - Екипът на СИКО се състои от квалифицирани специалисти, готови да ви помогнат с всичко, което ви е необходимо за вашите проекти. Нашите консултанти са готови да ви консултират и да ви предложат най-добрите решения за вашите нужди.

Често задавани въпроси

ПРОИЗВОДИТЕЛИ / МАРКИ

СИКО работи директно с най-добрите производители на шпакловки            

 • Baumit           
 • Knauf

ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН

В СИКО се стараем да предлагаме както разнообразие от продукти, така и достъпни цени. Имаме както по-достъпни варианти с цени от 3 лв., така и по-скъпи с цени, достигащи +50 лв.

ДОСТАВКА и ПЛАЩАНЕ

При поръчка онлайн от СИКО, Вие можете да избирате сред следните опции за доставка:

 • Безплатна доставка на избрания от Вас продукт до магазин на СИКО.
 • Безплатна доставка до Ваш адрес за поръчки над 899 лв. за градовете София, Бургас, Плевен, Пазарджик, Русе и Велико Търново.
 • Доставка до адрес във всяка точка на България. Цената на доставката варира и се уточнява при потвърждаване на поръчката след обаждане от наш служител.

Можете да заплатите стоката онлайн с карта или в брой при доставка след преглед на стоката.

След направена поръчка наш служител ще се свърже с Вас за уточняване на подробностите около доставката - срок за доставка, желано от Вас място за доставка и крайна цена.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Всички продукти, поръчани онлайн от магазина на СИКО могат да бъдат върнати в срок от 14 дни. При възникнали въпроси можете да се свържете с нас на website@siko.bg или на телефон 0700 15 015.