Лепила за топлоизолации


Филтрирай
Лепилна и шпакловъчна маса Старконтакт Бял Баумит - 25 кг
7%
Онлайн

Лепилна и шпакловъчна маса Старконтакт Бял Баумит - 25 кг

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.222.0002

29.10лв. / бр. 27.06лв. / бр. без ДДС: 27.06лв. / бр.

Лепилна маса Дуо Фикс за топлоизолации
7%
Онлайн

Лепилна маса Дуо Фикс за топлоизолации

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.6.0002

14.10лв. / бр. 13.11лв. / бр. без ДДС: 13.11лв. / бр.

Лепило Дуоконтакт - 25 кг
7%
Онлайн

Лепило Дуоконтакт - 25 кг

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.2.0007

17.55лв. / бр. 16.32лв. / бр. без ДДС: 16.32лв. / бр.

Лепило Проконтакт - 25 кг.
7%
Онлайн

Лепило Проконтакт - 25 кг.

Производител: Baumit

Кат. номер: 11.22.22.2.0008

20.40лв. / бр. 18.97лв. / бр. без ДДС: 18.97лв. / бр.

Лепило за топлоизолация

Същност и характеристика

Лепилата за топлоизолации са специални материали, които се използват за лепене и фиксиране на материали за топлоизолация. Те са необходими при инсталацията на топлоизолационни системи, които помагат за запазване на топлината в сградите и намаляване на загубата на енергия.

Лепилата осигуряват здраво и дълготрайно залепване на изолационните плоскости към стените, покривите или другите повърхности на сградата.

Видове

Те са налични в различни видове и формули, които са предназначени за различни материали и условия.

Полиуретанови лепила

Универсални полиуретанови лепила

Подходящи са за различни видове топлоизолационни материали като стиропор, минерална вата и пенополиуретан. Осигуряват отлично залепване и еластичност, като същевременно са устойчиви на влага и термични вариации.

Полиуретанови лепила с разширени свойства

Разработени са специално за приложения, където се изисква повишена устойчивост на огъване и разтягане. Те осигуряват здраво залепване и се използват често за фиксиране на топлоизолационни материали на покриви и вертикални повърхности.

Акрилни лепила

Лепила за стиропор

Тези лепила са специално разработени за залепване на стиропорни плочи. Те осигуряват добра здравина на залепване и са устойчиви на влага и външни влияния.

Модифицирани акрилни лепила

Предлагат по-висока устойчивост на влага и UV лъчи, което ги прави подходящи за външни приложения. Те се използват за залепване на топлоизолационни материали на фасади и покриви.

Битумни лепила

Битумни лепила на основата на солидни битуми

Използват се главно за залепване на ролки хидроизолационни материали или уплътнение на шевовете между изолационните материали. Те осигуряват здраво залепване и водоустойчивост.

Битумни лепила на основата на полимер-модифициран битум

Предлагат подобрени свойства за залепване и еластичност. Те се използват за залепване на топлоизолационни плочи на фасади и покриви.

Ценови диапазони

Цената може да варира в зависимост от марката, типа и качеството на продукта. Обикновено тя се определя на база на количество - литър, килограм и др. Също така ценовите диапазони могат да се различават в зависимост от производителя и доставчика.

Как да изберем подходящ модел лепило за топлоизолация?

При избора на подходящо лепило за топлоизолация, трябва да се имат предвид следните фактори:

  • Изолационен материал: Важно е да се знае какъв тип изолационен материал ще бъде използван. Различните лепила са оптимизирани за конкретни материали. Например, ако изолационният материал е стиропор, трябва да се избере лепило, което е специално предназначено за стиропорни плочи.

  • Приложение и условия: Изборът на лепило трябва да се базира и на условията, в които ще бъде изложено залепването. Например, ако топлоизолацията ще бъде изложена на влага или UV лъчи, трябва да се избере лепило, което е устойчиво на такива условия.

  • Препоръки на производителя: Винаги е добре да се консултирате с производителя на лепилото или да се запознаете с препоръките, които те предоставят. Производителят ще може да ви предостави точни насоки относно избора на лепило за конкретните ви нужди.

  • Рецензии и препоръки: Прегледайте рецензии и препоръки от потребители, които са използвали съответното лепило. Това ви дава възможност да научите от опита на други хора и да вземете информирано решение.

  • Цена: Разгледайте цените на различните модели лепила за топлоизолации, но не ги правете главен фактор за избор. Важно е да се намери баланс между качеството на лепилото и цената му.

При избора на подходящ модел е важно да се вземат предвид всички горепосочени фактори и да се осигури, че лепилото отговаря на конкретните изисквания за проекта.

Защо да се доверим на СИКО?

В СИКО ще откриете голямо разнообразие от лепила и шпакловки за изолации. Ние държим на качествените продукти, затова сме избрали само най-висок клас продукти. Компанията има богат опит и професионално обучен персонал, който може да ви помогне да направите правилния избор.

Освен това, СИКО предлага безплатна доставка, удобни начини за плащане и възможност за връщане на продуктите, което я прави наистина надежден партньор за вас.

Често задавани въпроси

ПРОИЗВОДИТЕЛИ / МАРКИ

СИКО работи директно с най-добрите производители нa лепила за топлоизолация:  

  • BauMit

ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН

В СИКО се стараем да предлагаме както разнообразие от продукти, така и достъпни цени. Имаме както по-достъпни варианти с цени от 10 лв., така и по-скъпи с цени, достигащи +50 лв.

ДОСТАВКА и ПЛАЩАНЕ

При поръчка онлайн от СИКО, Вие можете да избирате сред следните опции за доставка:

  • Безплатна доставка на избрания от Вас продукт до магазин на СИКО.
  • Безплатна доставка до Ваш адрес за поръчки над 899 лв. за градовете София, Бургас, Плевен, Пазарджик, Русе и Велико Търново.
  • Доставка до адрес във всяка точка на България. Цената на доставката варира и се уточнява при потвърждаване на поръчката след обаждане от наш служител.

Можете да заплатите стоката онлайн с карта или в брой при доставка след преглед на стоката.

След направена поръчка наш служител ще се свърже с Вас за уточняване на подробностите около доставката - срок за доставка, желано от Вас място за доставка и крайна цена.

 

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Всички продукти, поръчани онлайн от магазина на СИКО могат да бъдат върнати в срок от 14 дни. При възникнали въпроси можете да се свържете с нас на website@siko.bg или на телефон 0700 15 015.