В наличност

Силикон Mapeflex PU45 FT - 300 ml

  • 17.67лв. / бр.
  • 19.00лв. / бр.
  • Производител: Mapei
  • Номенклатурен номер: MapFlexPU45-300ml

Опции

бр. + -
Бърза поръчка

Еднокомпонентен, тиксотропен и бързовтвърдяващ се, полиуретанов уплътняващ материал и лепило с голям коефициент на еластичност за фуги, подложение на движение до 20 %.

Области на приложение:
- Mapeflex PU 45 е еднокомпонентен, тиксотропен, бързовтвърдяващ се и гъвкав полиуретанов разтвор, който се нанася много лесно както по хоризонтални, така и по вертикални повърхности чрез специален пистолет или мистрия.
- Използва за запечатване на вътрешни и външни дилатационни фуги и строителни съединения по стени и подове от керамика, естествени камъни и бетон, подложени на движение до 20%, в закрити и открити паркинги, супермаркети, търговски центрове и складове. Може да се употребява също като лепило за свързване на различни видове материали, които се използват като основа.
- С Mapeflex PU 45 може да се лепи по камъни и тухли, метални елементи - като блестящи и гланцирани, дърво и пластмасови первази, кабелни легла и декоративни гипсови елементи.
- Прилепва добре към основи от бетон и естествен камък, дори и ако не са грундирани. Но все пак се препоръчва употребата на Primer AS, ако основата е в лошо състояние, или има леко прашна повърхност, ако фугите са подложени на голямо механично натоварване или на чест, продължителен контакт с течности. Получава се добра връзка, когато Mapeflex PU 45 се полага върху повърхности, които не са хигроскопични като желязо, стомана, алуминий, мед, керамика, стъкло, поцинковани или боядисани листове. Освен това, за по-добро прилепване се препоръчва при някои условия основата да се обработи с Primer M.

Продуктът е готов за употреба и се предлага в рециклируеми алуминиеви туби със специален пистолет, което прави продукта лесен за нанасяне.
Mapeflex PU 45 е класифициран като F-20HM в съответствие със стандарти ISO 11600.

Технически данни:
*Удължение при скъсване: 500 %
*Движение при работа: ±20 %
*Готово за стъпване: в зависимост от дълбочината на фугата
*Твърдост по Шор: 40
*Цветове: сив, черен и бял
*Нанасяне: пистолет
*Съхранение: 12 месеца
*Разходна норма:
- Като уплътнител: зависи от размера на фугата
- Като лепило: зависи от начина на лепене (с ивици или точково лепене)

Няма мнения за този продукт.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър