Roca

Сортирай по:

Покажи по:

Сортирай по:

Покажи по:

Ние работим във всяка часова зона и общуваме на десетки езици.

Чрез своите международни компании и производствени центрове, Roca се намира на четири континента. Търговската й мрежа се разпростира в 135 страни. Компанията разполага с 76 производствени предприятия и има около 20 672 работници по цял свят.

Roca започва дейността си през 1917 г. като Compañía Roca Radiadores S.A, дружество, което прави чугунени радиатори за отопление във фабриката си в Гава, близо до Барселона. Бързият успех на новите продукти на пазара и твърдото желание за растеж, водят до разширяване на областите на дейност, с цел разнообразяване на производството. В резултат на това, през 1925 г. компанията произвежда първите си чугунени бойлери, а през 1929 г. започва производството на вани от чугун. През 1936 г. Roca навлиза в сектора за санитарен порцелан, а през 1954 г. започва производство на смесители. Открита е втора фабрика за порцелан в Алкала де Енарес, Мадрид, през 1962 година.

През 1963 г., със стартирането на фабрика за климатици в Сабадел, близо до Барселона, Roca става едно от първите испански предприятия, които навлизат на нововъзникващите пазари за климатична техника. Пет години по-късно, през 1968 г., отваря и третата фабрика за порцелан, в Алкала де Гуадаира (Севиля), а през 1974 г. е открит завод за стоманени вани.

Навлизането на компанията и в производството на плочки става през 1980г. Учредяването на дъщерното дружество Cerámicas del Foix, поставя началото на днешното производство на керамични плочки. През 1989 г. компанията купува фабрика за санитарен порцелан в Португалия.

В съответствие със своята стратегия за растеж, през осемдесетте и деветдесетте години на двадесети век, компанията разкрива търговски подразделения, подписва споразумения с водещи компании на пазара, стават факт поглъщания и други бизнес съюзи.

През 2002 г., Roca започва преструктуриране на групата, с цел да организира в независими компании своите различни области на дейност. Този процес на преструктуриране завърва през 2005 г. с продажбата на бизнеса за отоплителни и климатични системи, за да може компанията да концентрира усилията си върху сектора за баня, в който през първите месеци на 2006 г. Roca постига водеща позиция в света.

Roca е изцяло испанско дружество, чийто капитал се притежава изцяло от семеен кръг, произтичащ от създателите на компанията.