Бидета и писоари

Сортирай по:

Покажи по:

Сортирай по:

Покажи по:

БИДЕТА

Бидето е структура с една основна функция - идеална хигиена на интимните части. Различните модели и видове бидета разполагат с различни удобства, като те варират от най-обикновения подвижен ръчен душ до най-модерните електронни бидета.

Прочетете повече

Едни от най-често срещаните функции са следните няколко :

 • регулиране на струята и температурата
 • затопляне на седалката
 • различни приставки
 • изсушаване

Какво представлява бидето?

Бидето може да Ви прилича на тоалетна, но по-скоро изпълнява функциите на мивка. Бидето се използва за т.нар. хигиенен душ и се среща в две разновидности: може да бъде отделна санитарна структура от тоалетната чиния, или пък да е прикрепено към нея.

И в двата случая то е оборудвано с дюзи, които подават водна струя под налягане. Броят на дюзите варира при различните модели и техният брой е определящ при ценообразуването.

Според модела на бидето, самата струя може да бъде нормална, интензивна, пулсираща, мека или обогатена с кислород. Тя може да бъде свързана с долната част на бидето директно от централния отвор или отделно от него посредством смесител и душ.

По външен вид бидето се различава от тоалетната чиния с особен отвор за оттичане на водата, както и с това, че има топла и студена вода. То може да има следните начини на освобождаване на водата - хоризонтално, вертикално и наклонено.

Някои по-нови модели бидета имат и практичната функция изсушаване, която ще Ви улесни допълнително. Не забравяйте да използвате сапун или интимен гел при всяко миене .Не изхвърляйте хартията в бидето, защото това може да блокира отвора. Използвайте кошче!

Ползите от бидето и интимния душ

Ползите от миенето след използване на тоалетната са много. Чрез измиването Вие си гарантирате най-високо ниво на лична хигиена, което не може да бъде сравнено с бърсането с тоалетна хартия.

Интимният душ има особено позитивно въздействие при хора с проблеми с хемороидите, защото водните струи създават нежен масажен ефект, а и не е необходимо използването на хартия, която причинява болка и дискомфорт.

Бидето спомага и за ограничаване на появата на гъбички, обриви и подсичане. То е много подходящо и удобно и за хора с увреждания. Освен всичко останало, бидето има и екологични ползи - благодарение на него ние ограничаваме използването на хартия и по този начин съдействаме за опазване на околната среда.

Важно е да се отбележи, че нищо, не само тоалетната хартия, не може да осигури такава идеална чистота и хигиена като водата.

Видове бидета, функции и монтаж

Както вече споменахме, има два вида бидета:

 • класически отделни бидета
 • комбинирани модерни

Класическото традиционно биде представлява отделна санитария от тоалетната чиния и може да бъде монтирано на пода, както и да бъде вградено в стената. На външен вид класическото биде прилича на малка вана.

Бюджетните модели са с механични функции и разполагат със смесител, посредством който ние ръчно контролираме както температурата на водата, така и нейното налягане, тоест силата на струята.

Модерните електронни модели пък разполагат с вграден термостат, който автоматично поддържа температурата, зададена от потребителя предварително; контролирането става изцяло автоматично чрез контролен панел или дистанционно управление.

При електронните бидета има редица функции:

 • Сешоар
 • Джакузи
 • осветление и други

Комфортът и удобствата, които носят модерните електронни бидета оправдават напълно по-високата им цена. Модерните устройства дори имат специални функции за различните полове.

Комбинираните модели са няколко подвида

Комбинация между тоалетна чиния и биде 2 в 1 - най-търсеното на пазара! При този вид тоалетната чиния има допълнителна функция биде и е много подходяща за по-малки пространства.

Този тип комбиниран модел е и удобен, тъй като не се налага преминаване от тоалетната на бидето и спестявате време. Дюзите са разположени по ръба на тоалетната чиния.

Специален капак, който се поставя върху тоалетната. Вторият вид също е подходящ за по-малки бани и тоалетни, тъй като не се налага отделно пространство за бидето. Това е по-евтин вариант в сравнение с първия, защото не се налага да купувате нова тоалетна, а само приставката за седалката.

Традиционно бидето се прави от порцелан или от фаянс. И двата материала са устойчиви и подходящи за целта, но по правило порцеланът се отличава с по-високо качество и по-дълъг живот до около 50 години. Гладката му текстура отблъсква замърсителите. По-евтин аналог на порцелана е именно фаянса със средна устойчивост около 30 години.

Според размерите си бидетата биват три вида:

 • Стандартният дизайн е с обща ширина от 460 mm. и дължина от 496 mm и 271 mm широчина на купата.
 • Удължен дизайн. При него дължината на бидето е 528 мм. с дължина на купата от 304 мм.
 • Умален дизайн. Дължината на бидето е 470 мм, а ширината на купата е 245 мм.

Съветваме Ви при възможност да закупите бидето и тоалетната чиния заедно, за да изберете сходни модели и начин на монтаж. Така ще си осигурите естетически баланс и хармония в банята. Не забравяйте, че при нас можете да пазарувате и на изплащане. Вижте нашите топ предложения на бидета тук.

ГАРАНЦИИ

Според модела и марката, дължината на гаранцията за бидето варира.

ПРОИЗВОДИТЕЛИ / МАРКИ БИДЕТА

В СИКО ще откриете различни производители на бидета, сред които:

 • VIDIMA
 • ROCA
 • ОПОЧНО
 • КОЛО
 • GROHE
 • INTER CERAMIC
 • IDEAL STANDART
 • ALCAPLAST и други

ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН

Цените се определят от модела и от производителите на бидета. В СИКО ще откриете бидета с цени в широк диапазон, започващи от 78 лв. и достигащи +1200 лв.

ДОСТАВКА и ПЛАЩАНЕ

При поръчка онлайн на биде от магазина на СИКО, Вие можете да избирате сред следните опции за доставка:

 • Безплатна доставка на избрания от Вас продукт до магазин на СИКО.
 • Безплатна доставка до Ваш адрес за поръчки над 199 лв. за градовете София, Бургас, Пазарджик, Русе, Стара Загора и Велико Търново
 • Доставка до адрес във всяка точка на България. Цената на доставката варира и се уточнява при потвърждаване на поръчката след обаждане от наш служител.
 • Можете да заплатите стоката онлайн с карта или в брой при доставка след преглед на стоката.

След направена поръчка наш служител ще се свърже с Вас за уточняване на подробностите около доставката - срок за доставка, желано от Вас място за доставка и крайна цена.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Всички продукти, поръчани онлайн от магазина на СИКО могат да бъдат върнати в срок от 30 дни. При възникнали въпроси можете да се свържете с нас на website@siko.bg или на телефон 0700 15 015.