Най-близкия магазин до вас: Вижте всички магазини
Нашите магазини Телефон на клиента 0700 15 015

от фасадата до банята ®

Новини

Поставяне на теракот - къде и как?

04.11.17

Керамиката участва в живота на хората още от древните цивилизации. По нашите земи също могат да се видят едни от най-добрите образци от миналото, останали от богатите култури на траки, римляни и византийци. Най-добрите им традиции в тази област са възприети и обогатени още в Първото българско царство. Причина за това керамиката да запази своето място в ежедневието на хората са нейните незаменими качества, а именно това, че е естествен материал, съставена е от различни видове глини, каолин и др. Друго предимство на този материал, че е изключително здрав и и по тази причина запазва вида си с години, лесен  е за поддръжка и според може да има дори нулева степен на водопропускваемост. 

Прочетете повече  >>

Теракот. Какво трябва да знаем

03.11.17

Подовата настилка от теракота е известна с издръжливостта си и естествената си привлекателна визия. Теракота, буквално означава  "изпечена земя", е керамика, която се произвежда чрез изпичане на рафинирани глинени смеси при високи температури в пещи. Теракота се използва в различни индустрии в продължение на много векове. Някои от основните плюсове и минуси на теракота са описани по-долу.

Прочетете повече  >>

Всичко за теракота

02.11.17

В археологията и историята на изкуството "теракота" често се използва за описание на предмети като фигурки, които не са направени на грънчарско колело. Съдове и други предмети, които са или могат да бъдат направени на колело от същия материал, се наричат глинени керамични съдове. 

Прочетете повече  >>

Санитарен порцелан- избор на мивка

14.10.17

Мивката за баня е много повече от функционална необходимост. Това е сериозно изявление на дизайна. Независимо дали търсите нещо грандиозно и скулптурно или елегантно и удобно за ползване (или изобщо нямате представа откъде да започнете), привидно безкрайният набор от опции може да превърне избора на правилната мивка за Вашата баня в трудна задача. Обзавеждането на банята в дома ни изисква малко повече внимание. Много са факторите, които трябва да съобразим ако искаме да имаме качествена, функционална и практична баня, която да ползваме безпроблемно дълги години. 

Прочетете повече  >>