Обзавеждане за баня

Какъв смесител да изберем при баня във винтидж стил? 

Какъв смесител да изберем при баня във винтидж стил?

Ако ви предстои изграждане на нова баня или ще променяте стила на съществуващата, един от модерните стилове, които може да изберете, е винтидж. Има някои безпогрешни елементи, които ще му придадат подчертано такъв вид.

Винтидж декорът е една от онези тенденции, които никога не изчезват. Може да се върне дори с още повече сила, да е даже още по-модерен, но винаги ще е от желаните декоративни стилове.

Как да изберем душ кабина?
Хидромасажна душ кабина Линда

Вероятно знаете, че душ кабините се предлагат в различни форми: квадратни душ кабини, правоъгълни душ кабини, асиметрични душ кабини, многоъгълни душ кабини и ъглови душ кабини. Формата на Вашата нова душ кабина ще зависи от това в какъв стил е Вашата баня.

Най-добрата тоалетна чиния - съществува ли?
Най-добрата тоалетна чиния - съществува ли?​​​​​​​

Избирането на тоалетна чиния е същото като избирането на диван, душ кабина, легло, маса и т.н. Има много различни видове от които можете да изберете, но трябва вие сами за вас да прецените кое ще ви е най-удобно и кое ви харесва най-много.

Какъв душ за баня да си купя?Какъв душ за баня да си купя?​​​​​​​


Обикновено хората не се замислят особено за качествата на душа, освен ако не им се налага да купят нов душ за баня. Когато дойде този момент, започва чуденето: “Какъв душ за баня да си купя?”. Отговорът не е едностранен и определено има върху какво да разсъждавате преди да направите покупка. Има два основни вида душове за баня - подвижни душове (душ слушалки) и статични (неподвижни) душове (душ системи, хидромасажни панели).

Окачена тоалетна чиния или моноблок - вечната дилемаКогато става въпрос за избор на тоалетна за вашата баня, има много фактори, които трябва да се вземат предвид. Едно от най-важните решения, които трябва да вземете, е дали да изберете окачена тоалетна чиния или тоалетна чиния моноблок.

Всеки вариант има своите плюсове и минуси, а изборът, който ще направите, в крайна сметка ще зависи от личните ви предпочитания, бюджета и дизайна на банята. В тази статия ще разгледаме разликите между тези два вида тоалетни, за да ви помогнем да вземете информирано решение.

Видове паравани за баняСтъклен параван за душ с черна рамка

Един от най-лесните начини да преобразите банята си без да се охарчвате за скъп ремонт е просто да монтирате нов параван за баня. Те се предлагат в редица модерни и стилни дизайни, които ще ви позволят да създадете чисто нов облик на помещението, без да отделяте време и средства за цялостен ремонт на банята.

В тази статия ще откриете кои са видовете паравани за баня, предлагани на пазара, с техните предимства и недостатъци и как да подберете правилния тип за вашата баня, вземайки предвид вашите нужди и предпочитания.

Видове съвременни вани и как да изберем подходящата за нашата баняВидове съвременни вани

Независимо дали преустройвате съществуваща баня или добавяте нова към дома си, типът вана, която инсталирате, може да бъде ключово решение. Има не само многобройни стилове вани, от които да избирате, но и важни практически аспекти, които трябва да имате предвид, като размер на ваната, изисквания за водопроводни инсталации и достъпност

Паравани за баня – практичните и елегантни помощници в съвременния интериорПаравани за баня В последните години поставянето на стъклени паравани в банята се превърна в стандарт. Те са издръжливи, елегантни и могат да се впишат с лекота във всяка баня, независимо от стила и размерите ѝ. Стъкленият параван е изчистена и модерна алтернатива на завесата за душ, която създава усещане за просторно и светло помещение.

Бутикова баня – когато стилът е начин на животМатериали за бутикова баня Съвършената хармония между функционалност и визия, бутиковите бани създават усещане за стил и декадентска естетика дори и с минималистичен дизайн. Бутиковата баня съчетава изкуство и креативност, съвременни смарт технологии, най-висок клас материали и уникална изработка, за да пресъздаде същността на хората, за които е създадена.

Видове аксесоари за баня 
Нито една баня не може да се счита за напълно завършена преди да са осигурени няколко основни вида аксесоари, които са от съществено значение за вашата хигиена и удобство.

След като сте избрали перфектната цветова палитра и дизайн, е време да подберете и аксесоарите за баня, които не само ще направят помещението по-подредено и спретнато, но и ще внесат доза лукс и изящество и ще изразят личния ви стил.