Как да изберем душ кабина?

Решили сте, че искате инсталиране на душ кабина във Вашата баня? Чудесно! Душ кабината е все по-предпочитана в съвременното обзавеждане за баня по ред причини. Ето 3 основателни причини, заради които си струва да инвестирате в душ кабина за Вашата баня:

 • Душ кабината пази останалата част от банята суха
  Това позволява по-лесна поддръжка на чистотата в банята, тъй като няма да се налага да бършете и подсушавате цялата баня след всеки душ. Изолирането на мокрото помещение, в случая, душ кабината, е предпоставка за по-дълъг живот на Вашата баня, защото така предпазвате плочките и мебелите от вода, а така си гарантирате, че няма да се наруши естетическия им вид заради варовика във водата или заради появата на мухъл.
 • Душ кабината е компактно решение дори за малки бани
  Инсталирането на душ кабина позволява по-добра организация на пространството в банята и ясно очертание на суха и мокра част в банята. Размерите на душ кабините варират, но те са подходящо решение дори и за по-малки бани. В профилираните магазини като СИКО можете да поръчате душ кабина по Ваш индивидуален размер.
 • Душ кабината може да има много екстри
  На пазара ще откриете стотици, ако не и хиляди модели душ кабини с различни екстри: от хидромасажен душ панел до парна баня и различни опции за воден масаж и водни струи. Дори душ кабината да не е в комплект с подобен душ панел, Вие можете да си изберете такъв отделно от душ кабината и просто да го инсталирате вътре. Задължително е да се консултирате с професионалисти, преди да направите покупка, тъй като има някои детайли, които трябва да определят дали душ кабината и душ панела са съвместими.

Убедихте ли се вече заслужава ли си да си купите дуп кабина? Ако отговорът е “Да!”, то значи следва и най-важното: избор на душ кабина.

Хидромасажна душ кабина

Как да изберем душ кабина?

Този въпрос няма еднозначен отговор, но пък специалистите на СИКО са събрали за Вас професионални съвети за избора на душ кабина, които да следвате, така че да сте доволни от покупката си после. Разбира се, в СИКО предлагаме цялостни решения за баня и прилежащите й аксесоари, така че ще Ви съдействаме от избора на плочките за баня, през мебелите и душ кабината до тоалетната и аксесоарите за баня. Предлагаме и безплатни 3D проекти за баня, които ще Ви дадат абсолютно точна визия за това как ще изглежда новата Ви баня. А сега няколко фактори, с които да съобразите покупката на перфектната душ кабина за Вашия индивидуален проект на баня.

Форми и размери на душ кабини

Вероятно знаете, че душ кабините се предлагат в различни форми: квадратни душ кабини, правоъгълни душ кабини, асиметрични душ кабини, многоъгълни душ кабини и ъглови душ кабини.

Душ кабина Интеркерамик Dolly


Формата на Вашата нова душ кабина ще зависи от това в какъв стил е Вашата баня. Например, ако сте заложили на геометрично правилни форми във Вашата баня, то подходящи са и правилните форми на душ кабината като квадратна или правоъгълна. За нестандартни бани с разчупено разположение и форма на самото помещение, можете да се възползвате от асиметрични многоъгълни кабини. Класиката в жанра е ъглова душ кабина - намира място във всяка баня и пасва на всеки стил. Каква форма за душ кабина да изберете, зависи най-вече от Вашите лични предпочитания и вкус.

Когато избирате модел и форма, трябва да знаете какво пространство имате за поставяне на душ кабина в банята. Измерете предварително размера на площта, с която разполагате, за да можете да прецените по-добре какъв размер душ кабина да гледате. Разбира се, размерите варират от малки и компактни душ кабини до луксозни и големи такива. Зависи с какво разполагате като пространство и бюджет. Не забравяйте да “влезете” в душ кабината преди да я купите, за да сте сигурни, че ще Ви бъде комфортно и удобно да се къпете в нея.

Душ кабини с екстри и различни функции

Душ кабината може да е обикновена, с обикновен душ и без екстри. Обикновено такива кабини са евтино решение за разделяне на банята на мокра и суха част, както и за естетически завършек на визията. Във всяка кабина могат да се монтират аксесоари за душ кабината като сапунерка, например.

Хидромасажна душ кабина Линда

Интересни са душ кабините с екстри. Те могат да бъдат най-различни: от хидромасажни дюзи в стените или хидромасажен панел и таванен душ, парна баня и турска баня до музика и светлинно шоу в нея. Екстрите сами по себе си завият от бюджета, който сте предвидили за закупуването на дуп кабина. Разбира се, всички продукти в магазина на СИКО можете да закупите и на разсрочено плащане.

Някои тънкости при избора на душ кабина

 • Врати за душ кабина
  Когато избирате душ кабина, обърнете внимание на вратите и на това как се отварят те - навън, навътре, настрани, плъзгащи врати. Това е важно, тъй като не искате да инсталирате новата душ кабина и да установите, че вратата се удря в шкафа или тоалетната, нали? За малки бани препоръчваме плъзгащи се врати за душ кабина (сгъваеми врати) и ъглова душ кабина - така спестявате максимално пространство и ще имате място за всичко останало в банята.
 • Стъкла за душ кабина
  Гледайте стъклата на кабината да са поне 6 мм. Добре е да имат или да ги третирате с препарати, които защитават стъклата от образуване на следи от варовик. Подсушавайте стъклата всеки път след ползване на душ кабината.
 • Корито за душ кабина
  Корито за душ кабина може да се купи и отделно. Важно е да изберете такова корито, което е с антислипинг повърхност, тоест такава, която няма да се хлъзга.
 • Монтаж на душ кабина
  Винаги се доверете на професионалист, който да инсталира душ кабината във Вашата баня. Има тънкости, които изискват опит. Например, ако изберете кабина с поддушово корито, трябва да се предвиди сифон под него, така че водата да може да се оттича безпроблемно. Ако пък решите да е без корито, перфектното решение са линейните сифони, които се вграждат в плочките.

Не забравяйте, че винаги можете да се консултирате със специалистите на СИКО относно всички Ваши въпроси по отношение на продуктите, които предлагаме. Можете да го направите на място във всеки наш магазин, онлайн на Facebook страницата ни, в чат на сайта ни, на имейл website@siko.bg или на телефон 0700 15 015.

Заедно създаваме дом!

Напиши коментар

Моля, влезте или се регистрирайте, за да коментирате