ACO

Няма намерени продукти в тази категория

Бетонът е здравата основа на младата компания АСО през 1946.
Няколко месеца след края на Втората Световна Война компанията е основана в Рендсбург, Германия от Северин Алман, който дава и името на компанията (Ahlman's Company). Неговата компания произвежда елементи от бетон за строителството.
През 60-те години дейността на компанията се разраства, както и продуктовата гама – тогава започва и първото производство на отводнителни улеи.

ACO DRAIN®: въвеждането на нов материал поставя началото на световния бранд.
Иновационното производство на отводнителни системи от полимербетон дава на АСО техническата основа да стане пазарен лидер в повърхностното отводняване. Със своите нови продукти и идеи АСО навлиза в нови пазарни сегменти в строителството на селскостопански сгради и спортни съоръжения.

Успешната спортна история започва през 1972 с Олимпийските игри в Мюнхен.
Договорът за доставка на отводнителни системи за Олимпийския стадион в Мюнхен е повече от символичен пробив за АСО. С изключение на Москва, продуктите на АСО са използвани при строежа на всички олимпийски стадиони до сега, включително на предстоящия в Шанхай.

Международната кариера на АСО започва през 1976.
Първите заводи на АСО извън Германия отварят в Австрия и Щвейцария. Следват Франция, САЩ и Англия. Растежа на ACO Group води до откриването на още производствени и търговски офиси, особено след отварянето на Източна Европа през 90-те години.

След 90-те АСО запазва и разширява пазарната си позиция със стратегически придобивки.
Престижни компании и марки като скандинавския производител на пластмаси Plastmo и AWK – производител на отливки и фитинги, са придобити и интегрирани в ACO Group. Следва и стартирането на нови производства, като завода за продукти от неръждаема стомана в Чехия, в който в момента работят 500 служители.

АСО стъпва в третото хилядолетие с по-силни позиции от всякога.
Придобиването на технологията за пречистване на отпадни води от Passavant е най-голямото сливане на компани от немскоезичния пазар. По-къснто към групата се присъединява и големият датски селскостопански производител Funki.
Семейството на АСО се разширява и с компании в САЩ, Австралия, Централна Европа и Скандинавия, заедно с мощно разширяване на дейността в Източна Европа, Близкия Изток, Китай и Индия. Общия оборот на компанията в днешни дни достига 600 млн UDS.