Разнообразие с цветни смесители

21.10.2014

При покупка  на ново жилище, вероятно вече сте избрали необходимите уреди за вграждане. Те са предимно монтирани в кухнята и  стават част от постоянното обзавеждане, като силно влияят върху общия облик на цялото  помещение. Именно и това  е тяхното голямо предимство, тъй като  остават почти невидими и така  дават възможност всеки един от вас, да се  фокусирате върху останалите мебели. С тези уреди се реализира голяма икономия на място.  

Има някои уреди, които е желателно да бъдат вградени, така  изглеждат по-модерни и са по-лесни за ползване.  Тенденцията е да можете да намираме все повече уреди за вграждане в магазините, които да бъдат с  различен дизайн,  нужните размери и  опции. Ако купувате нов уред, то задължително премерете дали е подходящ на височина, ширина и ниво. В  България  се внасят качествени  мивки и кухненски уреди, които са  за вграждане. На пазара има всичко нужно за един ремонт, като от особено значение е да поставите и качествени смесители както в кухнята ви, където той се предполага, че ще се използва много често, така и в банята ви.

В днешно време,  все повече дизайнери  при създаването на съвременен и  оригинален интериор на банята или кухнята, отдават голяма значимост  както на  класическия вариант, така и на цветни модели смесители. Цвят на шампанско е все по често търсеният, който свидетелства за лукс и висок естетически вкус на  всеки един от собствениците, които са се спрели на него. Има няколко правила за  разноцветния смесител.

Той  има  масивен цветен корпус и хромирани ръкохватки на вентилите. С течение на годините са създадени и други комбинации, като например модели смесители,  които са специално предназначени за детската аудитория, тоест те са по ярки и цветни. Много  оригинални,  включващи смесители за кухня,  душ-батерия и големини на мивки  в един тон. Както избирате добре качествени плочки за баня,  които да бъдат и лесни за поддръжка, така и при  избор на такива смесители, можете смело да съчетавате  цветовете.

Нужно е разноцветните смесители да хармонизират с вътрешния вид на цялата кухня или баня, понеже, ако  хромираните уреди подхождат почти на всичко, то тогава цветните смесители могат лесно  да нарушат хармонията в цялостният дизайн и  интериор. Традиционните батерии за мивки и душ са от месинг и друг тип метали.  Повърхността на смесителя, е покрита със специални съединения от  никел или хром. Благодарение на това специално покритие, се  придава допълнителна здравина и един по- металически блясък.

Има изключения, като   керамичните смесители.  Смесителите за баня са най-важния елемент, който е свързан с дизайна на едно обзавеждане за баня. При избор на правилният смесител,  банята ще се превърне  в стилна и  изтънчено помещението. Те играят  основна роля в придаването на класа на банята. При избора на смесител, задължително  предвидете размера на смесителя и каква да бъде неговата  височина.  По съвременните смесители имат една керамична глава и са захранени с 2  меки връзки, тоест за студена и топла вода. Има различни модели смесители, които са на най-различни цени.

Важно е да знаете, че цената на смесителя се определя най-вече от вида на материала, от който е направен и от дължината на чучура. Задължително условие преди монтаж на смесител и санитарни уреди е да се  прочистят основните  инсталации. Ако са останали отпадъчни материали – боклуци, могат да предизвикат много повреди и неприятности.  Ако желаете да има  вана или по – голяма душ кабина или просто душ пространство е необходимо да се направи  канализационна тръба за оттичане, която се  свързва към сифона.  

Ако имате възможност и свободно време е препоръчително да започнете да планирате преди самото изграждане  на водопроводната и канализационна инсталация. По този начин сами ще си  помогнете да изградите инсталациите съобразно нуждите ви, а вече на завършена даденост. Ако желаете  да осигурите  по-минималистичен дизайн и по-лесна хигиена на банята си, изберете вградените санитарни уреди. Изборът е ваш, а видовете от които трябва да избирате голям.