Обзавеждането в банята – вана или душ кабина?

15.02.2015

Какво да правите тавана в банята? Най- бързият и евтин начин е да го боядисате.  Таванът може да бъде  в по-тъмен или светъл нюанс, в зависимост от големината на банята и това как искате да изглежда тя.  Тъмният вариант е  препоръчителен за старите жилища, които са  с по-висок таван. Избирайки свеж цвят то ще заложите на  оптически уголемяване  и ще дадете повече светлина на помещението. Друга алтернатива за вашата баня е окаченият таван, където можете да вградите лунички, и да поставите приятно озвучение. За постигне на   максимален ефект с мини-осветителните тела, трябва да се съобразите и с ел. инсталацията, и да успеете да ги позиционирате по най-добрия начин за вас.

Изборът на мебели за баня и цени, които ще ви се предложат при нас, са разнообразни и има за  всеки вкус и джоб. Никога не е излишно да се пита и да се дават съвети, що се отнася до ремонта на жилището ви.  Завършващият вид  в банята ви  е се постига с декоративни фризове. Тук всичко зависи от  шарките и марката, които сте избрали. В днешно време,  декорацията не се слага просто с цел разделителна ивица между плочките на стените и пода, а за една  модерна баня те са задължителни и може да ги поставите  като  обкантват огледалото, или подчертава ваната или душ-кабината.  Като цяло всяко едно ваше решение, трябва да е съпроводено от големината на помещението и не толкова от дебелината на банковата ви сметка. Днес  сравнително луксозни вани излизат по-евтино, отколкото една  по - модерна и маркова душ-кабина. В  зависимост от опциите за нея може да се похарчат космически уми, дали ще има  парна сауна, хидромасаж, термостатичен смесител  и т. н. 

Лично ние ви препоръчваме да се спрете към златната среда. Тези, които обичат ваните  могат да заложат на акрилните модели, които  не се лющат, не ръждясват и не е задължително да се доизграждат специални плочки. Те просто са  вградени или стоящи.  Ако ви трябва по евтина вана, то се насочете към  металните. Лидерството на едни  от най -  високите цени се държи от порцелановите модели вани, които могат да достигнат  и до пет цифрена сума Те имат както  високи цени, то така  и претенциозен и много крехък материал. Ако вашето помещение за баня е по – малко, то правилният вариант за вас е душ-кабина, която  може да внесе много повече стил в помещението. Клетката може да бъде закупена или оформена със своеобразна завеса. Цената й  варира от вида на материала, размера и параметрите на клетката. Всеки един иска за своят дом възможно най -  качествен паркет, плочки, сместители, мебели, столове и т. н. И всеки може да ги има, ако правилно избира и знае от къде да ги закупи.

При ремонт на банята ви е нужно да обърнете внимание и на  под душовото корито. Изборът може да се прави между метални и акрилни екстри. Акрилните изделия се предпочитат, защото могат да са заоблени, и много  лесно  се  прикрепят  към подовата настилка.  Цветовете на стените и пода са от изключителна важност, и те  определят атмосферата в помещението, но тук трябва да внимавате и да не пренебрегвате цветовете на всички аксесоарите, които ще присъстват  в нея. Вариантите са да са еднакви или близки цветове на аксесоарите с цялостния тон на банята, по този начин ще придадете  допълнителен дизайнерски елемент. 

Хората са различни в своите предпочитания. Като цяло обаче е важно и  полезно да се имат предвид някои основни положения.  Банята е онова помещение от жилището ви, в което прекарвате най-малко време, но пък най- често го посещавате.  Ако не сте уцелили с аксесоарите ви и правилните мебели за баня, които задължително трябва да бъдат влагоустойчиви, винаги можете да  се поправите. Повечето жилища имат еднообразни бани, които са облицовани с предимно бели плочки и еднообразни подови покрития. Обзавеждането също е стандартно, както при всички бани, опитайте се да експериментирате и не се страхувайте от промени. Въпросите, които трябва да решите за ремонта на една баня са много. Не забравяйте да отделите и кът за коша за пране или някоя декоративна джунджурия, която ще принесе по – красив и завършен вид на помещението.