Какво представляват новите топлоизолации?

11.12.2014

Те са система, която се състои от много компоненти, които могат да намалят топлинните загуби на всяко едно жилищно, както и да  подобрят уюта в дома и комфорта. Има разнообрази технологиите, с които се  монтират топлоизолациите и се извършат от различни материали. Като най- използвани са екструдиран пенополистирол, който се използва за монтиране на всякакви вътрешни топлоизолации и експандиран пенополистирол, който е за външна изолация. Важно е човек да избере подходяща фирма с качествени топлоизолация и материали, които са нужни за направата й.

Правилно направените топлоизолации в пъти намаляват разходите за жилищно отопление. Ако тя е правилно и качествено  монтирана,  топлоизполация ще може да ви спести  значителна сума пари, която сметната годишно може дори да варира на цяла сметка. Друг плюс, който ще споменем  е че чрез направените топлоизолации се решава така неприятният проблем с конденза. Може би сте забелязали, че с неизолираните жилища този конденз се получава по самата повърхност на стените и дори на стъклопакетите. А с наличие на влага има опасност от развитие на множество видове плесени.

Благодарение на добре сложената  топлоизолациите този риск се елиминира. Още едно  предимство от поставянето на топлоизолации е  че тя е шумоизолираща. решението. През горещите месеци жилището ви ще бъде по- прохладно, но всички тези плюсове са ако използвате при ремонта на домът си и качествени Строителни материали и с професионалисти.С факта, че през летните дни домът ви ще бъде по прохладен, ще се намали и сумата на  ел. енергията от използването на климатик. Ако преди да сложите топлоизолация ви се е налагало всеки ден да използвате климатик, за да охладите температурата в дома си, то с  топлоизолации, това ще е по – рядко.

Всяка една  фасада на къща,  може да придобие много по-добър вид. С едни топлоизолации можете спокойно да оформите  красива фасада. Важен въпрос е къде трябва да се направи по - добра изолация на домът ви. Първо огледайте жилището си и преценете откъде то губи топлината и къде образува конденз, отговорите са тези места. Желателно е при монтирането на топлоизолации да се изолират всички външни, това има за цел по – добър ефект и ще успеете да  изпитате всички предимства на топлоизолацията  максимално. С колко малко може да се  постигне и  една по -  здравословна и по-уютна жилищна среда. Ще имате изолиране от шум и една комфортна климатична среда. Трябва  да сте запознати с факта, че има  различни модела топлоизолации.

Различават, се по  материала, който е използван. Тяхното приложението е отново различно и зависи от функционалността, която искате да постигнете. Като най- търсени и  използвани материали са плоскостите,  които са направени от стиропор, фибран,  неопор както и от каменна вата. Всеки един от тези изброени  материали имат своите специфики.  Ще разгледаме на кратко техните различия: Топлоизолациите от стиропор са  най- използваните. Представлява твърда плоскост с  топлоизолационни качества, тези плоскости биват  различни по дебелина и плътност. Предимствата им са  свързани с това, че материалът не е толкова скъп има способността да държи влагата далеч. Топлоизолации  от неопор притежават са по- добри от топлоизолациите от стиропор.

Те  съдържат материала графит, който може да отразява и разсейва лъчението. Те отново се  различават по дебелина и плътност. Материалът е  водоустойчив и има добри звукоизолационни качества. Топлоизолации от фибран са твърди и  преминаването на въздух е почти блокирано.  Те  са подходящи  за изолация на стени, подове и тавани. Той не пропуска въздух и има добри звукоизолационни характеристики. Топлоизолации от каменна вата са по- скъпи. Тя се слага на места, където е нужна  топлоизолация и  добра звукоизолация. Няма да сгрешим ако ви кажем, че топлоизолациите са бъдещето.  С поставянето на  топлоизолации се постига и ограничаване на топлинното излъчване към околната среда, което казано на кратко, спирате малко вредата към затоплянето на климата. Именно това е едно Европейско мислене и  отношение не само към нас, но и към всичко,  което ни заобикаля.