Какви биват бетоновите изделия?

15.02.2015

Благодарение на  многообразието от форми, богата гама от цветове и структури на повърхността на бетоновите изделия, вие ще успеете да постигнете една  изключителна индивидуалност във вашият дом, залагайки на този материал. Едни от важните  предимства на качествени бетонови изделия са високата им устойчивост както и лесното почистване и дългият им живот. Тук трябва да  уточним, че бетонните изделия са всичко друго, но не и еднообразни.

С течение на годините и развитието в тази сфера, те ни  предлагат богати и гъвкави индивидуални възможности за различни оформления по форма, цвят и  по - повърхност. Бъдете спокойни, ако са ви нужни някакви  изкопни работи, то плочите лесно се нареждат отново. Няма да се личи мястото на изкопа или пък да се  различава по каквото й да е било  от околното пространство. Бетонните изделия все повече са предпочитани, тъй като са силно издържливи  и на най-високите температури. Успяват да запазят  едрозърнестата си структура, и устойчивостта си, благодарени на, които качества предотвратяват нежелани пукнатини и деформации.  Работейки с  бетонни  изделия през  пролетта няма да имате никакви  пукнатини и деформации. 

Този материал се използва често за  изграждане на шахти. За тях се слага  бетонна единична плътна тухла. Тези  тухли са подходящи както  за зидане на различни огради, то така и за противоземетръсни шайби, или  фугирани зидарии и много др. Изделията от бетон  се характеризират с голям избор  от размери и форми,  цвят  и по - различна структура на повърхността им. Според формата си те бива различни павета,  бордюри, плочки, бетонни тръби, капаци за зид и колони, паркинг-елементи, различни видове бетонни пръстени, капаци и конуси  за тях, които се използвани за ВИК, бетонни тухли за шахти и огради и бетонни колове. Сами виждате разнообразието е бетонови изделия, а според повърхността си те се делят на такива с фино подчертана структурно изделията, като бива от оголени камъчета върху естествен фон, като целта е да има  силен блясък  на настилката, те се наричат – мити.

Другият вид според повърхността е видим бетон. При него  третираната повърхност се обработва като се  нанася кварцов слой и остава приятно видима. Според цвета, бетоновите изделия могат да бъдат естествени, тоест сиви и цветни - кафяви, антрацит, жълти, червени или охра. Последният тип е според производството, бетоновите изделия се подразделят на вибро-пресовани изделия и изделия от пластичен бетон, които биват предварително излети в направени за целта калъпи. Другият тип има изключително голяма здравина с  точни линейни размери, и разбира се не на последно място привлекателен и красив дизайн  .  Човек когато чуе за бетонови изделия веднага си представя една груба и сива картинка, но ето, че това не е така, разнообразието е като при качествени ламиниран паркет например, който има всякакви цветове.

Нужно е да се използва все повече бетон, в строителството, тъй като той е   естествен продукт. Състои се само от  вар, цимент и вода, която е с инертни материали чакъл или пясък или и двете. Благодарение на това, че бетонът се произвежда от природни материали, той е напълно  естествен продукт. Има свойствата да се разширява при  при топлина, а при студ да се свива.  Също така можете да направите и хидроизолация на вътрешната структура на бетона, заедно с  новите изисквания за хидроизолация на модерните сгради, които виждаме по улиците, трябва да се простира по цялата структура на самата конструкция, за да бъде всичко възможно най-ефективно. И всеки един материал да покаже своите положителни качества и свойства.

Бетонът е материал, който сякаш живее, той е екологичен строителен материал, който при производство и употреба не замърсява природата и може да бъде рециклиран изцяло. Строителният материал – бетон,  е познат още  от преди повече от две хилядолетия. Може да се каже, че това е един от най -произвежданите строителни материали в целият свят. Причината е естественият му  произход и голямата му  устойчивост. Това разнообразие от продукти дава една  индивидуалност на всеки дом, в който се използват подобни бетонови изделия.