Какъв смесител за баня да си взема? 5 ценови класа смесители

14.04.2017

Смесителите са един от артикулите, които претърпяват най-голямо развитие. В началото батериите за вода са били само за студена вода, след това стават смесители , защото започват да смесват топла и студена вода. Първите и най-разпространени са двуръкохватковите смесители. За по-голямо удобство и прецизност следват едноръкохватковите. Съществуват в най-разнообразни форми . Най-съвременните модели, пък са направени със сензори, които пускат водата само след като поставим ръцете си пред тях. Пазара предлага такова голямо разнообразие, че човек лесно може да се  обърка  в избора си. И все пак цената си остава винаги едно от основните неща за всеки потребител.  Както в моделите на смесителите, така и в цените разнообразието е доста голямо. Хубаво е да се информираме предварително какво бихме получи срещу съответната цена, за да знаем реално за какво си даваме парите.

Както за всяко нещо, така и при смесителите същестутва връзката цена-качество.

Традиционният модел смесител е предпочитан за банята. Неговата форма е опростена и залага на лесна употреба. Цената на този тип аксесоар е по – ниска в сравнение с авангардния смесител. Нетрадиционният аксесоар залага на по – необичайни форми и детайли. Изключително трудно би било да се направи заключение кой вид смесители е най – добър. Хората подбират тези аксесоари, с които са свикнали да боравят. Едно- или двуръкохваткови, традиционни или авангардни, всичко е въпрос на личен избор и предпочитание.

Верига магазини Сико предлага на своите клиенти голямо разнообразие от смесители, като се старае да задоволи, както нуждите на любителите на традиционното, така и да задоволи предпочитанията от по-нестандартни и различни модели за вана, душ и кухненска мивка.  Ще Ви представим 5 ценови класа смесители, с цел да Ви запознаем подробно с тях.

До 100 лева

Ще започнем със стандарните и по-обиновени смесители с цени до 100лв. Смесителите на фирма Интер Керамик предлагат достъпни цени и добро качество и визия. Едно от най- изгодните предложения, които можете да намерите при нас е смесител за умивалник стоящ куарто на цена от 49,99лв.

 

 

 

 

 

 

 

Той е стандартен едноръкохватков смесител, който много често е сред избора на клиентите.

 

 

Друго много изгодно тяхно предложение е смесител icf148901с куарто. Той е подходящ за вана и/или душ и впечатлява със стилен дизайн. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отново е едноръкохватков, но се различава с това, че ръкохватката не е на стандартното си място отгоре, а отстрани. Цената му е 89,98 лв./бр.

 

Смесител „Оливия”, отново на Интер Керамик е също много предпочитан. Той е месингов смесител за вграждане и има керамичен затварящ механизъм от 40мм. Цената му е 58,81 лв./бр.

 

 

 

 

 

Фирма „Fayans” също предлагат изгодни смесители на цени под 100лв. Едно такова предложение е стенен смесител за кухня  Реа с чучур дълъг 150мм. Цената е 78.00 лв/бр.

 

Друг изгоден смесител за кухня е смесител „Тея” на същата марка. Стандарта визия, често избиран модел. Цената е 91,32 лв./бр.:

 

Фирма „Видима „ също имат голямо разнообразие от предложения, намиращи се с този ценови диапазон. Един от най-предпочитаните смесители за кухня  е „Калиста”, който е с 35мм керамичен затварящ се механизъм, гъвкави връзки, въртящ се тръбен чучур за максимално удобство, метална ръкохватка с индикация за топла и студена вода. Цената му  е само 87,60лв/бр.

 

Отново „Калиста”, но за умивалник е също много добро предложение, на страхотна цена и качество. Отново е с 35мм керамичен затварящ се мехнизъм с присъединяване Easy-Fix, с гъвкави връзки и въртящ се чучур и метална ръкохватка с индикация за топла и студена вода. Цена 78лв.

 

При избора на модел е необходимо да се вземат под внимание, освен цената и следните няколко фактора, а именно надеждност, функционалност, удобство и практичност и не на последно място разбира се дизайна и интериора. За щастие верига магазини Сико предлагат достатъчно голяма възможност за избор, дори и в най-ниските ценови диапазони.

 

 

 

 

От 100 до 200 лева

В този ценови диапазон също има голямо разнообразие от модели и видове смесители. Едно двуръкохватково предложение на Видима е смесител „Тринити” за умивалник. Освен, че е много стилен, този смесител претендира и за високо качество! Притежава кераничен затварящ се механизъм, въртящ се чучур U 150мм, гъвкави връзки за присъединяване, ситема EasyFix и индикатори за студена и топла вода.

 

Друго изгодно  и малко по- нестандартно предложение е смесителя за кухня с висок чучур „СЕВА ЕЛ”. За цената си от 114,60лв/бр. той предлага 35 mm керамичен затварящ механизъм Присъединяване EASY-FIX Гъвкави връзки G3/8“ Нипели G3/8 към G1/2 Въртящ тръбен чучур U160 Метална ръкохватка с индикация за топла и студена вода Аератор Perlator.

 

Вградения смесител „Актив” за баня също е едно добро предложение с цена до 200лв. Той има 47 mm керамичен Click затварящ механизъм на Ideal Standard, метална ръкохватка с идникатор за стуена и топла вода, метална розетка, много функционален и безопасен за употреба.

 

 

 

 

 

Едно модерно прдложение на стойност под 200лв е смесител б.269.хр инка термостатен за душ тека. Този смесител предлага температурен ограничител 38°C. Материалът е месинг с хромово покритие, има защита на възвратните клапи с филтър и 6 години гаранция. Важното за този смесител е, че Монтажът изисква изводът за топлата вода да се намира отляво.

 

От 200 до 300 лева

 

Следващите предложения смесители се намират в ценовия диапазон от 200 до 300 лева. Тук качеството вече се засилва доста, а различните предложения и видове дават голям избор на потребителите.

Едно такова предложение е смесител б.180.хр форментера за вана/душ. Монтажът му е стенен, чрез “S”розетки и връзки. Едноръкохватков е и има автоматичен превключвател за вана/ душ. Има аератор, който предпазва от натрупване на варовик, ограничител на топлата вода и извод за ръчен душ с вграден възвратен клапан. Ръкохватката се намира от дясно. Най- специалната функция е, че има допълнителна система за редуциране на шума. Цената е 289,00 лв./бр.

 

Друго атрактивно предложение, принадлежащо на тази ценова гама е  кухненския смесител „ФОКУС”.  Изключително удобен е, защото чучурът му се върти на  360°. Всяка домакиня знае страхотните предимства на това удобство. Има нормална струя и керамична глава.Производител на този красавец е компанията „Hansgrohe”. Компанията е с вековна история, създадена от самото началото с едничката идея – качество, традиции, винаги в услуга на клиента. Цената е 257,10 лв./бр.

 

 

Едно малко по-нестандартно, като визия предложение на „Идеал стандарт” е смесителят РЕФЛЕКШЪНС за кухня. Освен екстравагантната му визия той предлага още EASY-FIX присъединяване, гъвкави връзки G3/8”, керамичен затварящ механизъм G1/2, без изпразнител е и има индикатор за топла и студена вода. Чучурът е въртящ, а цената му е 250,80 лв./бр.

 

От 300 до 400 лева

 

През последните години освен постоянното залагане на високи технологии, свързани с пускането на вода, нейното пестене, оптималното разпределение и т.н. , се обръща и сериозно внимание на използваните материали – залагат се основно първокласни суровини на повечето продукти.

Представяме Ви смесител ТАЛИС, подходящ за душ. Изключително стител, направен от качествени суровини този смесител е истинско бижу за Вашата баня.

 

Още едно перфектно предложение за любителите на удобството, лукса и стила е смесител ФОКУС 31820000 HANSGROHE. Той е едноръкохватков, като при него дръжката може да се позиционира, както от лявата, така и от дясната страна. Въртенето на чучура се регулира на три степени: 110°, 150° или 360°. Какво по-удобно от това ? Цената му е 372,80 лв./бр.

 

 

Друго атрактивно предложение, което може да намерите при нас е смесител Палма за душ или вана с аксесоари . Монтажа е стенен, чрез “S” връзки. С една ръкохватка е и има каскаден чучур. Има още превключвател за вана / душ, Ааератор срещу натрупване на варовик  и извод за ръчен душ ½. С хромово покритие и ограничител на топлата вода. Много предпочитан е защото работи и при ниско налягане на водата и има допълнителна система за редуциране на шума.

 

Едно от най-предпочитаните ни предложения е Електронния смесител за мивка.  Той се захранва с четири алкални батерии и има хромово покритие. Най-често се използва  за обществени места. Има правоъгълен отвор и гъвкави захранващи връзки. Много лесен за поддръжка.

 

 

Над 500 лева

 

Сплавта, от която се изработват качествените продукти се нарича месинг, а отгоре за допълнителна устойчивост и блясък се нанася хром-никелово покритие. Месингът се състои основно от мед и цинк, като тези метали се търгуват на международните борси и поддържат сериозни цени. От тук идва и първата голяма разлика на качествения смесител с евтината имитация. Некачествените смесители са направени от най-различни евтини заместители на месинга и на хром-никеловото покритие. Освен че имат кратък живот, те могат да бъдат и опасни за здравето - голяма част от тях имат съдържание на олово, което далеч надхвърля допустимата норма. Друго съществено предимство на добрите смесители са здравите и надеждни  керамични глави, където фактически се извършва смесването на водата. Затова нашият съвет е да се избират само смесители на утвърдени и отговорни производители. Инвестицията в тях разбира се е по-голяма, но тя се изплаща многократно при продължителната им комфортна употреба и осигурена гаранция.

Следва да Ви покажем нашите най- стилни и качествени модели . Изработени с изпипването на всеки детайл и с мисъл към удобното и стилното.

Едно такова предложение е смесителя Л90 СТЕНЕН за вана или душ. Това  е външен смесител, с  автоматичен превключвател, душ слушалка, шлаух 1,70 м. и подвижен държач. Много стилен и удобен. Цената му е 822,00 лв./бр.

 

 

Друго стилно и качествено предложение, което можете да намерите при нас е смесител СЕРАПЛЮС електронен с ръкохватка . Предимствата му са много- има електромагнитен вентил, вграден в тялото, инфрачервен сензор с възможност за настройване в различни режими и метална ръкохватка с индикация за топла и студена вода за любителите на класическото. За да не се притеснявате по време на почистването, този смесител има предпазител за инфрачервения сензор.Цената е 562,80 лв./бр.

 

Едно от по-специалните ни предложения, за любителите на лукса, перфектната визия и икономията на разходи за вода е смесителя ГРОЕ ALLURE BRILLIANT за умивалник. Изключително стител той е едноръкохватков, с високо тяло за стоящи мивки тип "Купа". Монтажа му е еднодупков. Съзададен е с технология за намаляване разхода на вода. Чучурът е с вграден аератор. Има дебитен и температурен ограничител.

Друго изкушаващо с визия и стил предложение от нас е смесителя ГРОЕ ZEDRA ЕЛЕКТРОНЕН, който е подхоящ за кухня. Той е електронен и едноръкохватков. Има touch задейсване- започва да тече чрез докосване на смесителя. Това бижу има индикации за статуса на батерията, чрез различни импулси на водата. Защитно изключване се задейства при полуизхабена батерия или след 60 секунди.Има още  SpeedClean - система против натрупване на варовик, подвижен тръбен чучур с възможност за завъртане на 360°.Регулатор на дебита, издърпващ се и заключващ се чучур с възможност за превключване между душ и аератор.  Има възможност за пускане на смесена вода след докосване. Това е едно истинско богатство за феновете на стила  и удобството.