Как да декорираме банята си за Коледа?

24.11.2015

     Вие сте един от милионите хора, които обичат началото на ваканционния сезон около Коледа? Ако е така, този текст има добър шанс, да ви даде идеи за това как да попълните вашия дом с коледна украса, въпреки, че може би въобще не сте замисляли за това, което ще ви представим. Минавало ли ви е през ум, че можете да декорирате вашата баня за Коледа? Ако все още не сте влагали енергия и средства в това, може би е време да го направите. Банята е място за отмора и уют в края на дългия работен ден и коледната й украса може да допринесе значително за вашето празнично настроение.

    Ако търсите простичък, лесен, но и традиционен начин да декорирате вашата баня за Коледа, можете да започнете с преместването на една от коледните картини от дневната ви именно в банята. Дали тази картина е елегантно изображение в рамка, или просто един Дядо Коледа или елха на картон, няма значение. Като прибавите подобно изображение, бързо ще направите вашата баня една идея по-коледна. Ако вече сте закачили коледни изображения в банята си, оставете ги поне до Нова година. Добре е да се съсредоточите в дадена тема. Така да речем, ако имате изображение на елха, може да допълните украсата с изкуствени елхови клончета, а ако имате снимка на Дядо Коледа, може да закачите няколко ботушчета по закачалките и дръжките. Добре е да се съсредоточите в дадена тема. Така да речем, ако имате изображение на елха, може да допълните украсата с изкуствени елхови клончета, а ако имате снимка на Дядо Коледа, може да закачите няколко ботушчета по закачалките и дръжките на шкафовете.

      Можете също така да допълните настроението във вашата баня за Коледа, като закупите коледни кърпи и постелки.  Един от проблемите, които може да срещнете при намирането на подобни аксесоари е, че много често те са замислени за деца и по тях ще откриете анимационни герои и персонажи от детски книжки. В случай, че не откривате подходящи тематични елементи с да кажем, бродиран Дядо Коледа, достатъчно е просто да закупите тези аксесоари в цветовете на коледната украса в останалата част от дома ви. Ако всичко е в златисто и червено, набавете си червени кърпи и постелки за баня, ако всичко е в сребристо и тъмно синьо, заложете на тъмно сини детайли.

      Ако искате елегантна Коледа, лесно ще намерите нужната ви декорация в специализираните магазини за обзавеждане за баня. Възможно е да намерите цветни кърпи и постелки, които имат само семпло загатване за Коледа върху тях, като например, просто една снежинка или малко изображение на Дядо Коледа.

     В допълнение към коледните кърпи, можете да намерите и редица други коледни украси, които са предназначени за банята. Тези елементи могат да включват  сапун и сапунени помпи. Съвсем не е необичайно да намерите подложка за сапун с коледен дизайн, както и самите сапуни да бъдат оцветени в коледните цветове и ароматизирани по съответния начин, канела, бор, цитруси и други. Това разбира се важи не само за сапуните, но и за пяната за вана, шампоаните и почти целия стандартен запас от козметични продукти в една баня. Те почти винаги имат своите коледни вариации.

      Този тип коледна декорация има една основна силна страна и тя е, че може лесно да бъде набавена на достъпна цена.

     Ако действително обичате банята си и държите да й придадете коледен дух, можете да отидете и една крачка по-далеч. Много магазини за баня и онлайн сайтове предлагат завеси за баня, постелки за пода и стикери за баня с коледни изображения. Тъй като не са пригодени за целогодишна употреба, този тип продукти не винаги се славят със своето качество и издръжливост, но са прекрасно сезонно допълнение към банята през декември.

     Макар че Дядо Коледа рядко влиза през комина в банята, това съвсем не означава, че не можете да имате и коледно дръвче в банята. На пазара има малко изкуствени елхи с големина от 2 до 4 педи, които винаги можете да поставите в един от ъглите на банята. Продават се и мебели за баня с коледно-новогодишни елементи, които макар че носят празничния дух са проектирани така че да могат да стоят адекватно във вашата баня през цялата година.

     Посочените по-горе елементи са само няколко от многото, които можете да използвате, за да украсите вашата баня за празниците. Ако искате обаче домът ви да носи коледния дух в пълния смисъл на думата не пропускайте банята. Така времето, прекарано във ваната, също ще бъде белязано от мисълта за празника.