Използване на гранитогрес

11.12.2014

Гранитогреса е изкуствен камък, той  притежава по-високо ниво на  издръжливост,  устойчивост на механични и на всякакви климатични влияния, друг негов плюс е, че е мразоустойчивост и  UV устойчивост. Във всяка една серия от гранитогрес  се включва и пълен набор от технологически облицоващи елементи. Богати си на  декоративни елементи. Голямо  внимание се обръща на облицовките, които са за стълбите с гранитогрес. Ако те са завършени с теракот,  бъдете сигурни, че ще бъдат  впечатляващи, а и няма да присъства неприятният  проблем с плъзгането. Всеки един монтаж на гранитогрес може да бъде осъществен по различни начини.

В зависимост от  избраното  местоположението и вида на самата повърхност, върху която се поставят плочките. В повечето случаи се използват  лепила. Но от значение е този залепващ слой, да бъде не по-малко от 3 милиметра. А ако използвате за монтаж  на улицата, то задължително трябва да  се остави  празнина от 3-7 мм, която след време за почва да се скъсява, поради температурните условия. Ако са ви нужни в райони,където  са постоянно по – топли, то плочката може да се инсталира  и без това разстояние. Важно правило е преди полагането на каквато й да е било  настилка, фаянс, теракот, ламинати, пода да бъде внимателно подравнен. Не трябва да се допуска  да се остават празнини и  всякакви кухини под вече поставеният гранитогрес.

Поради своето качество на висока твърдост гранитогреса повишава и своята чупливост. Ако е пропуснат дори и  малък  процеп под плочките на гранитогреса, то  и при малък удар, може  да се счупи плочката. Това важи и  при транспорта, и при монтажа, тоест трябва да се внимава. Но след като бъде правилно поставен, за неговата нестабилност  няма да остане и помен.  Свързването на плочките и фугите, е нужно да бъдат  прилагани по -  специализирани смеси, които да бъдат полимерни, тоест може да се използват  цименти или полимерни В повечето случаи  се използват цимент-полимерни композиции, които са за  плочки в сухи райони, също така и  полимерни съединения  в по мокри или влажни  помещения. Пред баня например където тези плочки могат да се комплектоват с цялостното качествено обзавеждане за баня и да бъдат във всеки един детайл интериорно обмислени и съчетани. Нужно е  да се вземат специални лепила, ако е нужен  монтаж на плочки по повърхности, които са вида на  камини, подово отопление и т.н. 

Ако нямате възможността да подмените  плочките и санитарният фаянс, то може да придадете нов живот на баня си само с помощта на ароматни свещи или няколко декоративни кутии заедно с  и красива постелка. Запомнете, че с  различните детайли, можете да изразите характера си  и да придадете по – голяма оригиналност на помещението. Смята се, че като едно от най-важните качества на гранитогреса е неговата ниска пористост. Има механична устойчивост и е износоустойчив, като може да се прилага на всякакви места, колкото и  интензивно движение да има.  След като бъдат поставени и след определен период от време, при което всички да се втвърди, то спокойно  може да преминете и с товарна кола, без това да го увредите.  Гранитогреса има южен  произход, но въпреки това е материал, който без проблем може да се използва навън и в страни, които са  със студен климат.

Има  студоустойчивост и поради липсата на пори по повърхността, водата няма как да навлезе във самата вътрешност на материала и по този начин да го разруши.  Той не изменя цвета си с времето, както и е много устойчив на въздействието на киселини и основи. Не може да  гори и един от важните плюсове е че е  екологически чист и безопасен. В асортимента на фирмата има  разнообразни плинтове, бордюри, розетки корнизи,  ъглови, и разбира се  съединителни и фронтални детайли,които са  за стълби. Последните тенденции сочат, че се търсят силно фигуралното   изрязване с лазер, като по този начин се създават различни декори, което по-рано се правеше само с естествен камък. По установените Европейски норми, се изисква плочките да имат дадени установени размери, които да са с абсолютно правилни ъгли и идеално равна повърхност, което важи и за гланца.