Изборът на мебели в банята

21.10.2014

Банята е място, в което всеки влиза с целта да се  отпусне и  релаксира, затова всеки елемент в нея трябва да подхожда  и да върши  своето предназначение качествено. Избирайки конкретни мебели за баня трябва да се съобразите какво е вашето  помещение и негови размери. Ако размерите са твърде малки, то мечтаната вана няма как да бъде поставена, но за това можете да сложите мебели за баня, цени, които варират и има за всеки вкус.

Макар и  малка, една баня може да съдържа задължителните мивка, но и няколко шкафчета. Те имат функцията всичко да бъде прибрано и лесно достъпно и няма  да ви се мотаят разни вещи докато взимате своят душ. Голяма част от  фирмите и мебелни предлагат голямо разнообразие от мебели за баня, съчетаващи се с интересни  и  плочки, все пак в една баня не  е практично да заложите на качествен паркет,  тъй като трябва да е много водоустойчив.

За това ако обичате дървото и шарките  от естествената среда има и плочки,които имитират идеално дървото.  Трябва само да си направите проект на това, което искате като краен резултат.  Има разнообразни  шкафчета, които биха ви били от полза във вашата баня. Дали да са по – малки или по -  големи,  изборът е ваш, но те трябва  задължително да са със залепени допълнително повърхности, непозволяващи  да се намокрят. 

Опитайте се  с предварителен план да съчетаете цветовете на шкафовете с плочките за стена или теракотени плочки.  Мивката и тоалетната може да са в неутрален цвят, което има за цел да се акцентира върху самите мебели за баня. Не забравяйте, че мивката е част от обзавеждането и може би  една от най-важните части в банята. Има ги в различни  варианти, като с  луксозни канелки. Избора на обзавеждането за една баня е труден, може би повече от  колкото  на другите стаи. За да се разминете с нежелани промени, които след ремонта трудно биха се поправили, с направата на  скица на помещението,  предварително ще  прецените  какво ще е най-подходящо за нея.

Обърнете внимание на  цветове, сега има разнообразна гама. В последно време пъстрите цветове са актуални. Запомнете, че не съществуват плочки, които да не се нуждаят от поддръжка. Хубавото е, че съществуват изключително добри и силно ефикасни  препарати за почистване на плочки, които вършат всичко.  Самопочистващи се плочки не са измислени, всичко изисква грижи и последващи поддръжки. Не се чудете какви мебели да вземете, а първо размерете банята ви.Тогава част от мебелите ще отпаднат и ще останат конкретни, които стават за вас. 

За по-малка баня, ще е добре да няма прекалено тъмно и черни  мебели,  достатъчни са ви  кабина, мивка и шкафчета към нея. Ако притежавате баня, която е просторна с големи размери,  може да сложите повече мебели, както и вана, големи огледала и т.н., които ще направят банята ви още по-уютна. Разположението им също е от  голямо  значение за пространството в банята. При ремонт на банята ви е важно да проверите тръбите. Подмяната им е едно много добро решение. Друга дилема е изборът на теракот или  гранитогрес.

Гранитогреса е по-качествен му дават повече живот от теракота. Дизайнът е основният показател при избор на плочки. На пазара се  виждат плочки със сходен дизайн,  но на  различни цени и производители.  Плочка, която е  с един и същ дизайн може да бъде произведена както в  нисък клас, то така и  във  висок клас фабрика. Първоначално идеята за дизайна на даден модел баня е неясен.  Ако се затруднявате, има  студия за дизайн на плочки, а при тях от каталога можете да се информирате за  колекциите.  И всичко това,  е с цел да се направи идеалната баня, която да ви  достави комфорт и чувство за класа и релакс в най-личното кътче на всеки човек.