Гранитогрес и достъпната модерна баня

20.01.2015

Гранитогреса е тип плочка, която със своите свойства и технически характеристики се доближава до материала гранит, от където идва и  името - гранитогрес. Това сравнение е направено само у нас, докато на запад е познат като порцеланови плочки. Материалът се изработва от различни видове глина, смоли и пясък. След това следва техника на пресоване  при  голямо налягане и след това идва ред на печенето.

По този начин  плочата става  суха, целта е да не поема почти никаква вода и става изключително  здрава особено за едни качествени плочки за баня, където влагата е често срещано явление, поради душа. Здравината му е и  причина в  повечето търговски площи като магазини, големите и популярни молове  и други  да са направени от гранитогрес по подовете. При едно сравнение на естествения материал гранит с плочките от този  тип, може да изникне въпросът защо да не използваме истинският и натурален продукт. 

Една от причините е,  че десените на гранита се изчерпват с   няколко  шарки, а това определено е ограничение, което липсва при  гранитогреса.  Друг плюс от страна на гранитогреса е, че при неговата  обработката на повърхността, почти няма ограничения, тъй като плочата е много твърда и  може да се обработва по различни  метода.  Богатото разнообразие от  полиран, матиран, грапав или релефен гранитогрес, заедно с всичките му вариации привличат все повече клиенти. 

Съществува  и  голямо разнообразие по отношение на размерите му. Друга причина да изберете него, а не натуралният гранитогрес, е голямата му  твърдост също е и индеферентен към различните температурни разширения. Многото му  предпоставки гарантират възможността да  има  големи размери,  при него може да  отпадне нуждата от поставянето на фуги, макар, че ние ви препоръчваме да сложите, независимо какви модели плочки избирате за вашата баня.  Предпочитаната повърхност е спрямо вкуса и желанието на всеки,  всичко е  индивидуално и е свързано най-вече с личните предпочитания. Внимателно е избира подовото покритие, а така също и всички аксесоари, качествени смесители, вани, мивки и т. н. 

Плочките - гранитогрес са станали неделима част от съвременното строителство. Те се  използват както в жилищното, но така и в промишленото строителство. Всички знаем и сме усещали, колко е  важно мястото, където живеем да бъде приятно, комфортно, уютно и не на последно място  модерно  в нашите очи, да предизвиква хубави  емоции и с гордост да каним своите приятели.  Освежаването на дома, независимо дали става дума за  трапезарията, кухнята или  детската  се оказва задължително. При ремонт на мокрото помещение въпросите, които изникват в главата като какви са  цените на едни нормални, обикновени плочки и същевременно модерни и колко време ще отнеме ремонта са често срещано явление. Няма човек, който да не иска банята му да изглежда по приятен, модерен и съвременен начин. 

Всичко опира до  финансовите средства, но за тази цел не е необходимо да закупите най-скъпите плочки, за да постигнете желаният  модерен вид на  банята ви.  Знайте, че винаги има алтернативи, с които можете да постигнете целите, които винаги сте искали.  При повече отделено свободно време, вие сами бихте постигнали тези резултати, които на пръв поглед изглеждат далечни и недостижими. Не оставяйте с впечатлението, че за модерна баня е равносилно на  безумни скъпи плочки за баня!  В нашите магазини ще намерите всичко от което се нуждаете на напълно достъпни цени.  Понякога обикновените на пръв поглед плочки, предлагат като краен резултат една  модерна баня.  За да изберете правилно плочките за модерна баня  и цветовите комбинации и останалите елементи се изисква време. Време, което ще ви се отплати с крайният резултат на мечтаната от вас модерна баня.