Градината пред домa ви

18.11.2014

Мястото от градината, която е разположена пред дома, първа посреща вашите  гостите и самите вас и го представя пред погледа на всички минувачи. Нейното  оформяне не е много лесна задача, тъй като е необходимо  проектът да се съобрази с наличието на алея, която да бъде за автомобил, както и да има задължителните място за пешеходна пътечка, които да паснат и  да се включат в архитектурните форми на целият дом.  При постигане на идеално  оформени градини зад къщата, е желателно да не забравяте за алеите край входа. Вътрешният интериор е от огромно значение, за него обръщате голямо внимание и търсите качествен фаянс, качествени мебели и уреди, то така трябва да търсите и качество със стил около домът ви.

Дори и мястото пред къщата ви да е по-  малко, ако намерите  време за  планиране и оформление на градината, ще постигнете  практична и привлекателна част където спокойно да  посрещате гостите си.  Важно е да има правилно  планиране.  Докато обмисляте проектирането на двора, винаги човек си представя голяма растителност и зеленина. Към тази зона трябва да подходите   внимателно . Като за начало обмислете коя е подходящата настилка за алеите,  които да се окачват с красиви лехи и задължително да се добави  декоративно осветление,което вечерно време ще придаде истински уют. 

В повечето къщи има зони със земеделска продукция, важното е тя да не е навсякъде разпръсната, а да има ред. Построяването на градината е добре да започне. от територията до оградата. Това е място, което не засенчва и липсват всякакви комуникационни връзки. При наличие на  канавка за дъждовните води, изборът от  асортименти  от растения, които може да се засадят в тази зона става по - голям. Задължително е да имате канавка, която да  изпълнява полезната  функция  да  събира отточните води. Можете да изберете сравнително евтини функционални и достатъчно симпатични на външен вид продукти, с които дори и ще замаскирате канавката.  

Разделението на площта пред домът, зависи от нейния размер. Има зони, които са малки, и в тях няма как да се  включи място за отдих. Други зони позволяват поставянето на  пейка или масичка с няколко стола и так  тази част  ще изглежда привлекателно. Поставете  градинка под прозорците или пред къщата, с която ще се получи едно  продължение на дома.  Един от материалите, които можете да използвате е качествен клинкер, който представлява  изпечена на висока температура глина, която от изпичането си  придобива необичайна здравина и издръжливост.  Глината придобива голям  коефициент на противохлъзгане и висока издръжливост при износване, имено за което става идеална настилка за алеите и пътеките. Клинкер, може да бъде използван на места с много високи температурни амплитуди, но и на места, където се изисква употребата на киселинни продукти, тоест подходящ е за винарни изби, или различни рафинерии за олио или мандри.  Той може да бъде използван почти навсякъде. В миналото е бил използван заради несигурните климатични влияния, а това е материал, който не се влияе от тях. 

При наличието на басейн във вашият двор или места за отдих, които не искате да бъдат в обсега на всеки един минувач,  е нужно да направите  зид или гъст жив плет, които спокойно  ще ви защитават от нежеланите погледи , но и в същото време ще са станат привлекателен елемент от цялостното оформление на двора ви.  Не избирайте оградата да бъде висока и плътна, понеже рискувате да се превърне  в  груб елемент, а и ще скрие парадната зона.  Плет от  рози, или една метална решетка ще очертае границите на участъка.  Важен елемент в предния двор е пътечката към  улицата с къщата. Покритието й трябва да бъде равно и от материали, позволяващи  плъзгането. При избор на настлана пътечка, ще имате лесно  почистване, което е важно през есента и зимата.  Обърнете внимание и на избора на аксесоари, които да поставите в градината. Не е нужно да има  много  вази и скулптури, но и елементи за декорация,  които да са изработени от глина или камък. Благодарение на няколко такива предмета ще създадете много силен и неочакван ефект, а домът ви ще изглежда напълно интериорно завършен.