Фасадата е важна за една сграда

12.03.2015

С идването на топлото време всеки започва да прави ремонтни дейности, за да освежи домът си или изцяло да го поднови. Ако  вече сте избрали  и вида на топлоизолационния материал, с който ще  санирате , особено ако е по-  старо жилището то сега  е моментът да подберете и с какво ще  завършите покритието за фасадата ви. На пазара има голям избор от качествени мазилки  като  фасадна боя или тип мазилка. Тук е важно да споменем, че е нужно  добре да вземете предвид и какви са специфичните климатични условия, които са през годината и какво точно е разположението на домът ви  , за да предвидите с най- голяма точност какъв да е и  вида на използвания топлоизолационен материал. 

Няма спор, че човек прави своето първо мнение от  това,което  вижда първо. А при сградите това е тяхната фасада , която е  важен елемент.  Не забравяйте, че предназначението на фасадните Мазилки е не само да придават  един по красив и естетически добре изглеждащ вид, но и завършен вид на цялата сграда. Друг важен плюс е , че  понижават драстично  въздействието на разрушаващите фактори на околната среда . Ако сложите и по добри топлоизолационни материали то всичко ще се отплати още първата година.

В последно време се наблюдават тенденции, за едно по -  неправилно поставяне на топлоизолационният слой , който се оставя само на  циментова шпакловка , след което се  завършва с циментова пръскана мазилка, което при дъжд  ,  влагата прониква в обема на топлоизолацията и всичко е напълно безмислено. През последните години на пазара се предлага голямо изобилие от  вносни и разбира се все повече  български бои и мазилки ,които са на полимерна и на силиконова основа, които не поемат влага, и преди всичко са създадени, за да предпазват от овлажняването на  топлоизолационния слой , така всичко,което  е вложено се запазва за по- дълго време.