Един от най –добрите строителни материали

12.03.2015

Най- добрият строителен материал е бетонът от коноп и само заради  факта, че той е изключително  здрав, много издържлив, голямо предимство, е че е лек и дишащ материал, а в строителството това са търсени качества.  Тук може да каже някои любопитни неща за него. Ако сте решили да правите по основен ремонт или направо да строите нова сграда, същевременно търсите качествени ламиниран паркет и всякакви други материали и мебели и аксесоари, то първо започнете от бетонът от коноп.

Ако ги използвате като външна стена, имайте предвид, че той  поема вода и влага без да предизвиква каквото й да е било гниене или повреда на самият материал. Вместо нуждата да се строят домове,които в повечето случаи са  с разстояние между външните стени, и после се слага  изолация там, то спокойно  можете  да използвате стена от конопения бетон.

Добре е предварително да разучите каква е  влажността ,която е поета или има вероятността да бъде поета от  външната среда, тъй като тогава ще видите ползите от конопеният бетон ,който я  задържа докато тя е готова да бъде отделена отново, когато средата е на  по-ниска влажност. След това спокойно можете да сложите и Ламиниран паркет, или килим, да украсите с красиви картини и диван.

Всичко това е с цел да направите своят дом уютен и приветлив. Може би се чудите как може след като има вар, да бъде толкова здрав този бетон понеже варта по трудно става твърда,  хубавото тук, е че тя се  вкаменявани става всичко много по-здраво.  Стена с такъв бетон и 1000 години може да издържи.  Друга полза е , че той е  природосъобразен, което означава, че ако ви остане от него просто можете да го върнете в почвата като потентно наторяващо средство, понеже той не  замърсява околната среда. Изборът е ваш на какви материали да оставите здравината на къщата ви, ние само ви информираме за вариантите.