Днешните бани и тяхното почистване

20.01.2015

Днес нещата са различни. Съществува огромно разнообразие от цветове, които могат да се поставят в банята ви. Не съществува цвят  в природата,  от който  да не може да се произведат плочки. Има възможност за цели образи, а стената се превръща  в истинско произведение на изкуството. Размерите също варират. При избора на правилните и качествен фаянс например е добре да се обърне  внимание на цветовете, които ще бъдат, тъй като те  влияят изключително силно на възприятието в това помещение. 

То е най-малко в сравнение с всички други в нашия дом или поне в повечето случаи е така. В банята рядко има източник на естествена светлина и именно заради това,  цветовете са с най-голямо влияние върху преживяването ни в банята. С правилен избор на цветовата палитра,  може да се създаде уютна  обстановка навсякъде, независимо от бюджета и размера. Значение за възприятието ни в на банята имат нюансите  и затова трябва да сте прецизни  при техния избор.  При едно по обстойно  проследяване на  изложенията и новите колекции на производителите  може да се говори за модни тенденции.

Изключително популярни са  тъмните цветове в банята, черното е един сред тях. Голяма част от  клиентите и дизайнерите предпочитат да направят така, че  банята да се слее буквално с интериора в цялото жилище, за да бъде дизайна  завършен и визията да е една. Дървесните декори за плочки, също набират голямо популярност.  Тук трябва да уточним, че не бива  да се робува на модните тенденции, най- важното е какъв стил харесвате вие  и да се чувствате приятно в своя дом. Не забравяйте, че хората със свой собствен стил не са се интересуват от модните тенденции, те разчитат на себе си. Дори и в момента в магазина да не се разполага с желаният модел, то може да се направи по поръчка.

В днешно време, единствените ограничения са въображението и бюджета, с който разполага едно семейство. Добър вариант е да изберете фаянсови плочки за банята. При тях е характерно, че се почистват  лесно. Ако не желаете да използвате закупени препарати, то можете да си направите и сами с разтвор от  амоняк и вода. Като в  разтвора се потапя задължително мека памучна кърпа.  Често срещан проблем в банята са неприятната миризма. За да се отстрани тя, са нужни лимон и ябълка. Тези приятни плодове се поставят в мокрото помещение. Задължително сложете фуга. Тя удължава живота на плочките и при проблем, можете да смените само плочката, ако фугата липсва е нужно да се изкърти всичко.  За да почистите добре фугите, е нужно  смес от хладка вода и суха мая. Понякога има проблем със запушването на тръбата на мивката. Тогава се приготвя смес от сода бикарбонат, сол, оцет и  вода, която трябва да бъде гореща. След, което просто се  изсипва в сифона на мивката. 

Няма нищо вечно и е нужна периодична поддръжка  и на стените в банята. За да премахнете наслоенията, използвайте лимон. Хубаво е след душ да  почиствате  плочките на пода с препарат за прозорци, по този начин  варовикът няма да има време да се наслои. Това за няколко съвета, които вярваме ще ви бъдат от полза и ще ви излезе по евтино. Има голямо разнообразие на продукти, които са  за отстраняване на упорито замърсяване,  петна,  варов разтвор,  за  почистване на подови и стенни настилки както и на качествен клинкер, но запомнете, че и вие сами можете да го сторите. Избирайте препарати, които  не разяждат и не развалят фугите, а при  лъскавите  настилки и керамика е желателно да се използва максимално разредена концентрация. Ако ви предстои ремонт на банята, то има богат асортимент на фаянс и теракот, подови плочки, гранитогрес и т.н. които ще отговорят на вашите изисквания и желания за идеална баня.