Аксесоарите в банята

20.01.2015

Цялата организация и подредбата на дома е приятна задача за много от домакините. Предимно женският пол, обожават да аранжират интериора в жилището си, като  го превръщат в едно приветливо и уютно за семейството си място. Възможността да направите сами  интериорни украшения, които освен това да са и функционални, е все по предпочитано действие. В случаите когато нямате това свободно време и  възможност, можете да почерпите идеи от многого дизайнерски предложения, които след това  да потърсите из магазините.  

Едно от деликатните места в един дом е банята, в която хората прекарват голяма част от живота си. Целта му е да има усамотение, което може да бъде нарушено от безпорядък и прекалено много натрупани пособия и всякакви тоалетни принадлежности. Многото  средствата за почистване, прането,  хавлиите и какво ли още не, са повод за неприятно чувство влизайки в банята, където е добре да  има удобни и практични мебели за баня цени, които варират. За приятна атмосфера в мокрото помещение, просто направете повече свободно място. Като за начало, ако тоалетните ви принадлежности за грим и демакиаж са в банята, можете да ги организирате в отделни кутийки, които да бъдат  прикрепени към дървена,  лакирана дъска,  за да не попива влагата. 

Подобни дъски, можете сами да направите или да закупите от многото магазини, където предлагат специални водо и влагоустойчиви материали за мебелите  в банята. Вие можете да направите малки дървени кутийки  за складиране, които да се превърнат в истински акцент  за банята или килера, това е в  случаите, когато не можете да подберете подобен купешки вариант, за да организирате интериора на вашата баня.  Декоративните градински кофички,  също  могат да се използват както за саксии, така и за контейнери за принадлежности както  за банята, то така и в целия дом. Тези кофички се спокойно можете да ги намерите  в нашият магазин където има всичко за интериора на банята, както и качествен паркет, фаянс и всичко нужно за домът ви. С подбирането на рафтовете, можете   да подредите и различни плетени кошници и да им окачите надписи, които да ви улесняват в търсенето на нужния предмет. За един по  винтидж стил решение, заложете  на металните предмети. В тях можете да държите всякакви хавлиени кърпи. Запомнете, че изборът е ваш. 

Според много големи дизайнери по интериор, ако  с отварянето на банята се натъквате на тоалетната, то имате проблем с енергията в дома. Според тях, финансовият ви късмет изтича заедно с водата в казанчето. Банята е мястото, където водата влиза и напуска къщата,  точно затова  е важно да с е обърне внимание на разположението и подредбата й. Ако не  е късно, можете да  сложите тоалетната да се помещава в малко отделно помещение, така този проблем ще изчезне. Банята е специално място, в повечето жилища тоалетната и банята за в едно помещение. Можете  да скриете тоалетната зад параван от приятно  стъкло или някаква друга преграда,  която се продава по магазините за подобен интериор, така че да не бие на очи, когато отваряте вратата на банята. Друга възможност е да окачите, прозрачен планински кристал до вратата на банята,  с него ще  подобрите енергийния поток. 

Ако облицовате вратата от вътре на  банята с огледало, също ще подобрите тази енергия, но се уверете, че то не отрязва главата на най-високия човек, който живее  в къщата.  В днешно време съвременните архитекти предпочитат спалните с отделна баня. Има обаче  древна китайска мъдрост, която гласи противоположното мнение. Виждате, че вярванията и предпочитанията за това как правилно да се подреди една баня и какви мебели да се поставят в нея са много. Важното е на вас да ви хареса вашият избор. Дали ще се спрете на романтична,  ретро или съвременна баня, то е важно да бъде  огледало на вкуса ви.  Всички дребни принадлежности да бъдат  в тон и подредени. И за да й се насладите, трябва да я обзаведете, според начина ви на живот и предпочитанията ви. Направете я  удобна и красива,  без да се съобразявате толкова с размера и избрания стил за нейното оформяне.