22 признака, че имате нужда от нова баня

23.02.2017

Банята ви кара ли ви да се чувствате сякаш пътувате обратно към 80-те години? Често има няколко знака, които ви подсказват, че е време да ремодолирате банята си. Промяната може да бъде минимална или с голям размах, както искате вие.

Сега ше разгледаме основните признаци, които са индикатор, че ви е време за ремонт. От завесите за баня до просмукания килим – ако откриете, че сте съгласни с някоя от тези забележки, то тогава със сигурност имате нужда от ново обзавеждане за баня:

Предпочитате да умрете, отколкото да си вземете душ

Cat Shower

Започвате да мигате на парцали, когато влезете в банята и видите мръсотията и мухълът, от които няма измъкване, без значение колко труд и препарат за чистене използвате. Мисълта да останете вътре ви изпраща студени тръпки по гърба. За съжаление идеята „Ако не гледам, значи няма проблем“ носи само временно решение на проблема, най-добре се замислете за нова баня!

 

Виждате тръби... навсякъде

Pipes

Може би си мислите, че откритите тръби са горещ нов тренд и вие просто пречупвате нещата по свой собствен уникален начин? Съжаляваме, но банята е място, където тръбите трябва да бъдат скрити.

 

Тръбите ви пукат

Нова баня

Единственото място, откъдето трябва да чувате почукване и потропване, е входната врата. Ако чуете шум от тръбите, докато си пълните ваната или си взимате душ, трябва да ги проверите. Най-вероятната причина за чукането е „хидравличен удар“.

В тръбите ви има частичен вакуум, налягането се повишава рязко, така че ако оставите този проблем без решение, тръбите могат да се спукат и да причинят течове.

 

Взимате си наистина кратки душове, за да избегнете наводнение

Кран баня

След само две минути взимане на душ откривате, че джапате в локва топла вода. Без значение колко пъти сте почиствали и изсушавали този проклет канал, езерцето винаги се връща при вас и ограничава времето ви за къпане до 30 секунди, за да не рискувате да наводните цялата баня.

 

Петна, напукани плочки, избелели бои

Баня плочки

Искате да се гордеете със своята баня и всеки ден я чистите до блясък.И до такава степен сте свикнали с безцветния разтвор за плочки и петната по тях, че си мислите, че никой не ги забелязва. Но ги забелязват.

Баните са зони с голям трафик. С течение на времето влагата, надраскванията и изхабяването взимат своето. Понякога една бърза боя може да бъде всичко от което вашата баня има нужда. Но не подценявайте дребните проблеми.

Привидно дребните проблеми са признаци или могат да доведат до течове, мухъл, корозия и структурни повреди. Ако не обърнете внимание на предупредителните знаци, проблемите ще се задълбочат и ремонтът впоследствие ще се окаже по-скъп.

 

В банята ви има нещо розово и пухкаво

Баня кърпи

Във вътрешния ви свят продължава да живее едно малко момиченце и какво по-добро място да демонстрирате това в храм на спокойствието и чистотата като банята, нали? Грешите.

Ако имате нещо розово и пухкаво в банята, нека си го кажем директно, е ужасно решение. В краен случай си го запазете за спалнята, защото иначе изглежда все едно живеете през 1970 година.

Имате килим на пода

Килим

Преди десетилетие сте си взели килим, мислейки си, че ще придаде уют, но сега може да се замислите колко много влага и мръсотия се спотайва в тези влакна! Полагате достатъчно грижи, за да го държите сух и чист, но членовете на семейството до такава степен са изгубили доверието си в стария килим, че мокрият под и влажните чорапи са се превърнали в нещо нормално.

 

Имате завеса с плесенясал цвят

Какъв по-добър начин да добавите пръски цвят във вашата баня от една хубава, дръзка душ завеса? Може и да е плесенясала и с променен цвят в краищата си, както и когато си взимате душ, да избягвате да я докосвате, но тя е практична и внася настроение.

 

Криете пода с множество изтривалки за баня

towels

Покрили сте пода с ярки и биещи се една друга по цвят и модел наслоени изтривалки за баня, за да може да осигурите достатъчна дистанция между вас и стария под. Страхотно решение, нали!

 

Имате занемарено биде

Бидето си беше там, когато се преместихте и сега си е просто добре позната гледа. Всъщност, никога не сте го използвали по предназначение, но ако не беше там, къде щяхте да си поставяте кракака и да ги мокрите?

 

Имате пердета в банята си

Перде

Продължавате да си повтаряте, че пердетата са намек за вашата винтидж натура и лесен начин да демонстрирате своята скромност. Но сме в 21 век и мястото на тези пердета не е там!

 

Шумното и обемисто казанче буди даже съседите ви посред нощ

Казанче

Отдавна, за щастие, мина ерата на казанчетата със синджир, чийто шум стряска съня на съседите, а обемът им създава усещането, че банята ви е малка като кутийка. Време ви е да си вземете модерно казанче.

Има и друг проблем. Дори тоалетната ви да изглежда добре външно, ако е остарял модел, може да изразходва твърде много вода.

Водата е всичко друго, но не и чиста

Баня вода

Ако водата излиза от тръбите ви във всякакви цветове, имате проблем с тръбите. Ако течността е червена, жълта или кафява, това би могло да значи, че има ръжда във водата. Старите тръби са основният причинител на проблема.

Мътната или пък бяла вода обикновено свидетелства, че има въздух в тръбите ви. Ако от тръбите ви залива зелена или синя вода, най-вероятно вашият меден водопровод е частично или напълно корозирал.

 

Натрапчиви миризми и осезаема влажност

Ако от банята ви се носят натрапчиви миризми или пък редовно се чувствате в нея като в сауна, значи вентилационната система не работи добре. Всяка баня трябва да има ефективен начин за премахване на влагата и миризмите.

 

Синдромът на съблекалнята

хавлии

Трябва да обичате вашата баня и да искате да прекарвате време в нея! Ако усещате, че използвате банята като помещение за складиране на мръсни чорапи и мокри кърпи, по всичко личи, че е време за промяна.

Баните трябва да бъдат чисти, свежи и атрактивни помещения. Изберете някое от нашите дизайнерски решения и направете банята си любимо място за освежаване и отмора.

Независимо дали желаете да превърнете в банята си в уютно, усамотено място за тийнейджъри, в модерна баня, с която с радост да показвате на гостите, или пък в стилно помещение, ние можем да ви помогнем да реализирате целите си.

 

Чувствате ли, че банята ви никога не е достатъчно чиста за гости?

Стилна баня

Ако тръбите ви са леко зеленикави, а мивката никога не изглежда достатъчно бляскава, може би е време да ги смените. Обновяването на плочките може да помогне на стените на банята отново да се откроят и да заблестят.

Дори добавянето на нов слой устойчива боя може да заличи надраскванията, щетите от водата и да направи така, че банята ви да изглежда чиста и свежа отново.

 

Забравихте ли да добавите свой собствен стил в банята ви?

Красива баня

Само защото прекарвате по-малко от 30 минути на ден в банята, не значи, че не може да добавите свой собствен стил към декора.

Сложете симпатични поставки за хавлиите на гостите или пък поставете, ако размерът на помещението позволява, масичка със списания за четене, за да накарате посетителите да се усмихнат. Малките щрихи могат да допринесат за промяната, която искате от толкова дълго време!

 

Оригиналното огледало все още виси върху стената

Огледало

Вместо да да се придържате към плоското огледало без рамки, което е в дома ви, още когато жилището е било построено, то си сложете огледало в рамка, което ще придаде топлина и очарование.

Позволете на гостите си да се огледат добре, като поставите огледало в цял ръст зад вратата, така че всеки да може да се види от глава до пети.

 

Лошо осветление

Осветление

Когато сутрин се приготвяте, последното, което искате е лошото осветление да прави нещата по-трудни.

Да не звучи пресилено, но за банята осветлението е всичко! Не само че осветлението влияе върху въприятието на човек върху пространството, но и прави банята възможно най-функционална.

В статията за Forbes Тифъни Карбони обсъжда темата за правилното осветление на банята. Тя твърди, че осветлението има способността да стимулира самочувствието на човек, а лошото осветление може да има обратен ефект.

 

Недостатъчно място

Принадлежности за баня

Ако членовете на семейството ви се увеличават или пък откривате, че съхранявате много тоалетни артикули извън банята, това е сигурен знак, че имате нужда от повече пространство във вашата баня.

С хилядите варианти на артикулите за баня на пазара и уникалните дизайнерски решения за осигуряване на пространство, трябва да намерите начин да постигнете целта си.

 

Лошо оформление

Неудобното оформление на банята е още една индикация, че е време за промяна. Странната аранжировка, като например това, че тоалетната е непосредствено до ваната, са типични за къщи, построени в първите десетилетия на миналия век, когато водопроводството е било нов феномен.

 

Остарели изделия

Старо казанче за баня

Може декорът ви да е актуален (това включва кърпите, сапунерката, кошчето за боклук), но какво да кажем за крановете, смесителите, закачалките и поставките за хавлии, лампите и дори шкафчетата за баня?

Обновяването на тези елементи може да бъде по-евтино отколкото си мислите и да даде така нужната нова визия на вашата баня.

 

Банята просто изглежда грозна

Баня

Някои бани не остаряват красиво. Други са били атрактивни навремето, но и тяхното време е изтекло.

Ако смятате, че и на вашата баня й е минала модата, разгледайте нашите предложения. Специалистите ни следят най-новите тенденции и намират решения, които отговарят на естетичните ви и бюджетни изисквания.